SFIDARE. Româna, ”limbă străină” în CV-ul unui director de instituție publică din Mureș! Invatamant
  • redactia
  • 3 comentarii
  • 12698 Vizualizări

SFIDARE. Româna, ”limbă străină” în CV-ul unui director de instituție publică din Mureș!

Fodor Alexandru Iosif, noul director al Casei Corpului Didactic Mureș, a consemnat în CV-ul său publicat pe pagina web a instituției că vorbește două limbi străine, româna și engleza, alături de limba maternă, maghiara. Totodată, în același Curriculum Vitae, publicat pe site-ul Casei Corpului Didactic Mureș, Fodor Alexandru Iosif a evitat să completeze rubrica ”Cetățenie” (unde în mod logic trebuia completată sintagma ”română”), pe care a transformat-o în ”Naționalitate”.

Din Adămuș, la Ministerul Educației Naționale

Potrivit aceluiași CV, Fodor Alexandru – Iosif are vârsta de 50 de ani și și-a început cariera didactică la Școala Generală Adămuș ca învățător, în perioada 1995-1998. Evoluția profesională a continuat în perioada 1998-1999 la Gimnaziul de Stat ”Aurel Mosora” Sighișoara cu funcția de învățător, apoi la Școala Gimnazială ”Traian” Târnăveni unde și-a desfășurat activitatea ca institutor, în perioada 1999-2002. Între 2006 și 2017 Fodor Alexandru – Iosif a fost metodist în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, iar în perioada 2011-2017 profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială ”Traian” Târnăveni. Dintre alte funcții deținute de-a lungul anilor de Fodor Alexandru – Iosif mai amintim: coordonator al Casei Corpului Didactic Mureș – Filiala zonală Târnăveni (2008-2012), director adjunct al Școlii Gimnaziale ”Traian” Târnăveni (2002-2017), președinte în Comisiile de aprobare/ avizare a auxiliarelor didactice din cadrul Ministerului Educației Naționale (2017), evaluator manuale școlare în cadrul Ministerului Educației Naționale (2018), președinte executiv al Comisiei Centrale de la nivelul Ministerului Educației Naționale ale diferitelor olimpiade și concursuri naționale (2018-2020), consilier la Direcția Minorități din cadrul Ministerului Educației Naționale (2017-2018) și consilier cabinet secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării (2018-2020).

Politician UDMR cu state vechi

Între 2008-2020, Fodor Alexandru – Iosif a deținut funcția de consilier local din partea UDMR în Consiliul Local Târnăveni, din CV-ul politic al acestuia consemnând o candidatură din partea ”Lalelei” la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 2012, scorul obținut fiind de 16,5%, și o candidatură la alegerile parlamentare din 2016, unde s-a aflat pe locul 6 pe lista UDMR Mureș pentru Camera Deputaților, lista respectivă fiind câștigătoare pentru primii trei candidați.

Contactat la numărul telefonic din CV pentru a-și exprima punctul de vedere vis a vis de această situație, Fodor Alexandru Iosif nu a răspuns, astfel încât așteptăm eventualele explicații ale directorului Casei Corpului Didactic Mureș (pe care le vom publica în măsura în care le vom avea) fie la numărul de telefon 0757-036.968, fie pe adresa de e-mail a redacției Zi de Zi, redactia@zi-de-zi.ro.

Exemplul liderului UDMR Mureș

Pentru acuratețea și corectitudinea informației pe care o oferim cititorilor Zi de Zi, am verificat și pagina web a Uniunii Democrată Maghiară din România, www.udmr.ro, unde actualul lider al UDMR Mureș, Péter Ferenc, care deține și funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, a consemnat în CV-ul său că deține cetățenia română, respectiv că limba sa maternă este maghiara, iar limba străină cunoscută este engleza.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Adica, ți-ar place mai mult daca, ca și Peter Ferenc, Fodor Alexandru Iosif nu face nici semn că vorbește limba Româna?
    Nu-i mai bine ca omul scrie clar ca limba Româna nu este limba lui materna decât sa scrie minciuni?

    Sau aveți vreo problema cu adeveratul, adica sunt aici în țara Rromi, Sasi, si Maghiari, vorbitor nativi de alte limbi, care au întâlnit limba româna numai după gradinița?

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE