Ziua Grâului 2020. Gabrio, soi nou în portofoliul Syngenta Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 691 Vizualizări

Ziua Grâului 2020. Gabrio, soi nou în portofoliul Syngenta

Reprezentanți ai zece companii multinaționale din domeniul agrobusiness-ului și ai două institute de cercetare din România au participat marți, 16 iunie, la cea de-a cincea ediție a Zilei Grâului. Evenimentul a fost organizat în condiții speciale de distanțare socială impuse de starea de alertă din România de DAFCOCHIM AGRO și familia Kosa, la ferma Kodagro din localitatea mureșeană Seuca, comuna Gănești.

Au spus ”prezent” la Seuca reprezentanții următoarelor companii multinaționale: Caussade, Ciproma Sem, Donau Saat, Limagrain, Marton Genetics, Probstdorfer, Saaten Union și Syngenta.

Totodată, la eveniment au participat și reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Fundulea și ai Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda.

Gabrio, soi nou în portofoliul Syngenta

Descrierea soiurilor companiei Syngenta cultivate în loturile de pe platforma Seuca i-a aparținut și de această dată Rodicăi Pop.

“Falado este unul dintre soiurile noastre pe segmentul intensiv, este un soi aristat, semi-timpuriu, un soi cu calități excepționale de panificație, care poate atinge ușor în funcție de tehnologie și de nivelul de fertilizare până la 12,5% conținut de proteină și are producții ridicate. Soiul are, de asemenea, o bună adaptabilitate în sol, astfel că este cultivat în majoritatea fermelor din România. Pe lângă capacitățile de producție foarte bune, este tolerant la secetă.

Gabrio este un soi nou în portofoliul nostru, un soi aristat de talie medie la fel ca și Falado, un soi, de asemenea, cu calități bune, panificabile, care, cu siguranță, se va încadra foarte bine în zonele mai secetoase. Și acest soi poate atinge ușor cu un nivel bun de fertilizare până la 12,5% conținut de proteină.

Un alt soi pe care îl avem în portofoliu este Ingenio, de altfel și cel mai vechi soi, un soi aristat, timpuriu, adaptabil, cu rezultate bune în zona Transilvania. Acest soi reușește să treacă cu bine de perioadele de secetă și înfrățește foarte bine. Și acest soi poate atinge ușor 12,5% conținut de proteină în bob.

Moisson este cel de-al patrulea soi pe care îl avem în loturile experimentale, un soi intensiv, un soi care domnului Kosa, fermierul de aici, i-a plăcut foarte mult, pentru că s-a adaptat foarte bine condițiilor intensive, este un soi intensiv care are nevoie pe lângă un nivel bun de fertilizare și de precipitații. Cu Moisson poți să atingi topul producțiilor. De asemenea prezintă o toleranță bună la boli și, astfel, în condițiile acestui an, în zona Transilvania a reușit să aibă 2-3 frați fertili”, a prezentat Rodica Pop, reprezentant Syngenta.

Ligia VORO

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE