Guvernul ”LuCoVid” criticat de Florin Buicu: ”Nu-i consideră importanți pe cei un milion de bolnavi de diabet din România” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 499 Vizualizări

Guvernul ”LuCoVid” criticat de Florin Buicu: ”Nu-i consideră importanți pe cei un milion de bolnavi de diabet din România”

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, deputatul mureșean social-democrat Florin Buicu, a criticat joi, 16 iulie, pe pagina sa de Facebook, respingerea de către Guvern a unui proiect de lege care viza prevenția și depistarea precoce a diabetului.

”Un proiect de lege la care au lucrat organizațiile de pacienți cu diabet, organizațiile profesioniștilor, medici diabetologi, asumat de Parlamentul României, are aviz negativ din partea Guvernului LuCoVid Orban. Guvernul nu-i consideră importanți pe cei un milion de bolnavi de diabet din România”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul mureșean.

Proiectul respins de Guvern prevedea, printre altele, implementarea unui program de screening pentru depistarea precoce a diabetului, precum și înființarea unui Registru Național de diabet și prediabet.

”Proiectul de lege creează cadrul pentru desfășurarea, în condiții normale și corecte, a Programului Național de Diabet, nu doar în ceea ce privește tratamentul, ci și prevenția. Probabil, nevoia de a se ocupa de tunurile din sănătate, de numiri controversate la conducerea spitalelor, vezi cazurile de chelneri sau antreprenori de pompe funebre, numiți manageri de spitale, preocupați de schimbarea conducerilor județene ale caselor de asigurări, actualii guvernanți liberali uită adevăratele probleme ale românilor”, a declarat conf. univ. dr. Florin Buicu, pentru pagina web www.medicalmanager.ro.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE