Home / Business / Reacție la explozia din Beirut: ”Azomureș nu depozitează pe platformă cantități semnificative de îngrășământ pe bază de azotat de amoniu”

Reacție la explozia din Beirut: ”Azomureș nu depozitează pe platformă cantități semnificative de îngrășământ pe bază de azotat de amoniu”

În contextul exploziei nimicitoare din Beirut (Liban), Biroul de presă al combinatului Azomureș din Târgu Mureș a remis miercuri, 5 august, un comunicat de presă al cărui conținut îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

”Alături de restul lumii, urmărim cu tristețe evoluția exploziei din Beirut, iar gândurile noastre se îndreaptă către toate familiile afectate de catastrofa din Liban.
Cu toate că circumstanțele incidentului sunt încă neclare, primele informații arată că explozia din Beirut ar fi fost cauzată de azotat de amoniu, provenit din Georgia, care a fost depozitat în port de mai bine de 6 ani. Experiența noastră arată că produsul devenise neconform și nu mai putea respecta specificațiile de fabricație.
Îngrășămintele pe bază de azotat de amoniu sunt sigure atunci când sunt manipulate în conformitate cu reglementările UE și liniile directoare ale industriei. Nu sunt periculoase la manipulare și nu pot arde sau exploda spontan. Dacă sunt expuse la căldură sau foc, îngrășămintele se pot descompune și pot elibera fum periculos.
Azomureș produce numai Azotat de Amoniu pentru agricultură, iar probe de producție sunt trimise în mod regulat pentru teste independente de calitate și rezistență la detonare, în conformitate cu reglementările UE. Procesele noastre sunt operate în conformitate cu cele mai bune practici din industrie și recomandările Fertilizers Europe. Azomureș nu depozitează pe platformă cantități semnificative de îngrășământ pe bază de azotat de amoniu, produsul este ambalat în saci mari de 600 de kilograme și livrat către clienți. Azomureș este frecvent auditată în programul Product Stewardship al Fertilizers Europe – ultimul audit a fost realizat anul acesta, fără a se evidenția neconformități.
Dincolo de operațiunile de producere a îngrășământului, manipularea, depozitarea și transportul în condiții de siguranță sunt, de asemenea, de cea mai mare importanță. Mai exact, în UE, depozitarea îngrășămintelor pe bază de azotat de amoniu fac obiectul așa-numitei directive Seveso. Printre altele, Directiva Seveso asigură că operatorii care depozitează cantități mari de materiale periculoase au o politică și un sistem de management intern pentru a preveni accidentele majore. Reglementările din România cu privire la prevenirea accidentelor majore sunt printre cele mai stricte din Europa, și chiar la nivel mondial.”

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Pregătiri pentru alegerile parlamentare

Judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripție Județeană care va organiza alegerile …