Să transformăm demagogia în pedagogie! Mesajul de susținere al profesorului Sebastian Pui pentru candidatul independent Soós Zoltán Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 290 Vizualizări

Să transformăm demagogia în pedagogie! Mesajul de susținere al profesorului Sebastian Pui pentru candidatul independent Soós Zoltán

De-a lungul anilor am asistat la disprețul față de educație, manifestat de actualul primar Florea și de omul său de casă, Maior, susținuți de majoritatea consilierilor local. Acțiunile lor au dus la subfinanțarea sistemului local de învățământ și, practic, la amanetarea viitorului copiilor noștri.

În ultimii 20 de ani am văzut școli vândute, altele închise și abandonate, școli segregate, școli scoase la mezat și acum am ajuns să avem o rețea școlară făcută ferfeliță. Starea tehnică și condițiile sanitare din școli sunt deplorabile. Rampe de acces pentru elevii cu dizabilități nu există în majoritatea școlilor. Cabinetele școlare sunt abandonate de ani de zile, lăsate fără dotări corespunzătoare și fără materialele sanitare necesare, fără medici suficienți pentru întreg sistemul de educație local.

Părinții plătesc de ani de zile din buzunarul lor fondul clasei destinat reparațiilor curente, dotărilor și materialelor necesare actului de învățământ. Paza unităților școlare și securitatea copiilor noștri sunt inexistente.

Bugetul alocat investițiilor în învățământ este sub 1% din ceea ce s-a alocat unor cluburi private sau iluminatului festiv.

Lista neagră ar putea continua.

Am tras mereu un semnal de alarmă în legătură cu abandonarea sistemului educațional de cei care administrează astăzi banul public. E timpul ca orașul nostru și al copiilor noștri să aibă o altă față. Dascălii sunt cei care influențează viața copiilor noștri si ei trebuie respectați!.

De aceea, eu cred că învățământul trebuie să ocupe un rol important nu doar în viața noastră, dar și în această comunitate.

Educația trebuie să fie din ce în ce mai bine reprezentată în rândul celor care iau decizii, acolo unde un cuvânt sau un proiect dă tonul schimbării. E timpul ca demagogia să fie înlocuită cu pedagogia, iar pentru toate acestea există un început.

Fiecare copil merită șansa de a se perfecționa până la potențialul său dat de Dumnezeu.

Cred că fiecare copil ar trebui, prin educația dată de școală,  să capete toate instrumentele și abilitățile de a prospera într-o economie de mâine. Cred că putem face mai mult pentru a satisface nevoile elevilor oferindu-le oportunități orientate spre abilitățile lor individuale și obiectivele educaționale.

Am fost consilier local și coleg cu prietenul meu, domnul consilier Soós Zoltan, am luptat amândoi cu morile de vânt din Consiliul Local al Primăriei Târgu Mureș. Acum, în prag de alegeri, m-am hotărât să-i susțin candidatura și să mă alătur echipei lui, pentru a începe un nou mod de a gândi și a face administrație adevărată în Târgu Mureș.

Pentru rezolvarea acestor probleme este nevoie de un primar onest. Zoli este bine pregătit din punct de vedere al administrației locale și este mai aproape de problemele cetățenilor decât oricare dintre ceilalți candidați.

Văd alți candidați de carton care au fost aproape de Primărie dar nu au făcut absolut nimic pentru a împiedica degradarea acestui oraș. Au asistat neputincioși la legea tăcerii impusă de actuala administrație, timp de 20 de ani.

Ajunge! Timpul lor a trecut!

Îl susțin pe Soós Zoltán, un om excepțional, calm, onest, dar, în același timp, energic, luptător, un om bine pregătit, și, împreună cu o echipă de profesioniști, vom ÎNVINGE!

(Advertorial preelectoral)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE