Home / Administratie / Primarii mureșeni la raport. Teodor Vultur (Lunca), proiecte reușite pentru modernizarea infrastructurii

Primarii mureșeni la raport. Teodor Vultur (Lunca), proiecte reușite pentru modernizarea infrastructurii

La împlinirea a patru ani de la alegerile locale din 2016 și de la depunerea jurământului de primar de la nivelul celor 102 unități administrativ-teritoriale din județul Mureș, cotidianul Zi de Zi a demarat un serial intitulat ”Primarii mureșeni la raport”, prin intermediul căruia primarii din județul Mureș au posibilitatea de a-și prezenta bilanțul mandatului 2016-2020.

Episodul de astăzi este dedicat lui Teodor Vultur (PSD), primar din anul 1996 al comunei Lunca.

Reporter: Care sunt principalele trei realizări ale mandatului de primar 2016-2020?

Teodor Vultur, primarul comunei Lunca: Din multele realizări ale mandatului 2016 -2020, punctez următoarele: ,,Modernizarea infrastructurii rutiere de drumuri comunale și străzi în comuna Lunca, județul Mureș” proiect finanțat prin fonduri europene în cadrul PNDR, submăsura 7.2, ,,Modernizarea infrastructurii rutiere agricole în comuna Lunca, județul Mureș”, proiect finanțat prin fonduri europene în cadrul PNDR, submăsura 4.3 și ,,Asfaltare străzi rurale secundare în comuna Lunca, județul Mureș”, proiect finanțat prin PNDL.

Rep.: Precizați un obiectiv/proiect pe care vi l-ați propus în 2016 și care nu a fost realizat, precum și motivele nerealizării acestuia.

T.V.: Ca și proiecte depuse pentru finanțare sunt mai multe, ca nerealizate aș aminti ,,Modernizarea DC 160 – Frunzeni – Băița și a unor drumuri vicinale în comuna Lunca, județul Mureș”, în valoare de 25.076.639 de lei. Proiectul a fost aprobat pentru finanțare din FDI la data de 24 octombrie 2019. Motivul nerealizării, după cum se știe, schimbările de pe scena politică din luna noiembrie 2019.

Rep.: Cum apreciați colaborarea cu Consiliul Local în perioada 2016-2020? Vă invităm să acordați și o notă în acest sens, de la 1 la 10.

T.V.: Colaborarea cu Consiliul Local în perioada mandatului 2016 – 2020 o consider foarte bună, se poate acorda nota 10.

Rep.: Veți candida pentru un nou mandat? În cazul unui răspuns afirmativ, vă rugăm să vă argumentați decizia.

T.V.: Da, voi candida pentru un nou mandat, pentru că mai avem multe obiective de realizat. Astfel, avem în derulare două proiecte intrate pe finanțare pe fonduri europene prin Măsura 7.6. ,,Modernizare și dotare cămin cultural în localitatea Băița, Comuna Lunca, Județul Mureș” și ,,Modernizare și dotare cămin cultural în Localitatea Frunzeni, Comuna Lunca, Jud. Mureș”, în valoare de 500.000 de euro. Ambele proiecte sunt în faza de licitații pentru execuție. Ca și proiecte depuse, aș aminti: ,,Rețea canalizare ape uzate și stație epurare” în localitățile Lunca, Băița, Sântu, Frunzeni și Logig, proiect depus pe FDI, ,,Amenajarea Văii Fleș în localitatea Logig” și ,,Amenajare pârâu în localitatea Băița”, ambele depuse spre finanțare prin CNI, ,,Construire pod peste Valea Luncii”, finanțat din bugetul local și ”Capele (în fiecare localitate din comună”.

Au consemnat Alex TOTH și Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mesajul primarului Márk Endre de Ziua Națională a României

„Dragi reghineni!  Sărbătoarea națională a unei țări simbolizează forța unei comunități, care în spiritul unirii, …