Dezbatere publică între principalii candidați la Consiliul Județean Mureș și Primăria Târgu Mureș propusă de rectorul UMFST Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1240 Vizualizări

Dezbatere publică între principalii candidați la Consiliul Județean Mureș și Primăria Târgu Mureș propusă de rectorul UMFST

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, a lansat miercuri, 2 septembrie, propunerea ca Universitatea să găzduiască o dezbatere publică între principalii candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, respectiv la cea de primar al municipiului Târgu Mureș la alegerile locale care vor avea loc în data de 27 septembrie.

Practică internațională, în țările democratice

Prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook, prof. dr. Leonard Azamfirei și-a argumentat propunerea afirmând că dezbaterile publice cu participarea principalilor candidați sunt o ”practică internațională” uzitată în țările democratice.

”Urmăresc cu atenție campania electorală desfășurată în Târgu Mureș și în județul Mureș de candidații propuși de fiecare partid. Mă interesează planurile lor și îmi dau seama că multe dintre ele, pentru a se realiza, au nevoie de implicarea Universității, mai ales cele care sunt deja obiective de dezvoltare ale UMFST de dinaintea începerii acestei campanii. Există o practică internațională, în țările democratice, ca spre sfârșitul perioadelor de campanie electorală să se organizeze o ultimă dezbatere publică între principalii candidați. Și pentru că Universitatea este o instituție neutră, dar care trebuie să se implice direct în viața orașului și a județului, voi invita primii 3-4 candidați (conform unor sondaje de opinie neutre) la o dezbatere publică desfășurată în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș”, a precizat prof. dr. Leonard Azamfirei.

În aceeași postare, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a propus ca datele de desfășurare a dezbaterilor publice să fie 23 septembrie, respectiv 24 septembrie.

”În perioada imediat următoare voi trimite o invitație de principiu pentru miercuri, 23 septembrie 2020, ora 18.00, către candidații la președinția Consiliului Județean Mureș și pentru joi, 24 septembrie 2020, ora 18.00, către candidații la Primăria Târgu Mureș. Dezbaterile se vor desfășura după un model standardizat internațional, vor fi moderate de persoane independente și vor fi transmise în direct pe UMFST Live și pe toate canalele media interesate din județul Mureș”, a subliniat prof. dr. Leonard Azamfirei.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE