Sighișoara: Sprijin pentru agenții economici afectați de pandemie Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 174 Vizualizări

Sighișoara: Sprijin pentru agenții economici afectați de pandemie

Primăria Municipiului Sighișoara a anunțat miercuri, 2 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că primarul municipiului Sighișoara, prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea unor facilități la plata impozitului pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri pentru agenții economici din municipiu care au fost obligați, potrivit legii să își întrerupă total activitatea pe perioada stării de urgență.

,,Scopul acestui proiect de hotărâre este de a proteja mediul de afaceri sighișorean și de a sprijini relansarea economiei orașului nostru. Sunt facilități pe care le-am propus, pentru sprijinirea, din punct de vedere fiscal, a operatorilor economici afectați de criza coronavirusului SARS-COV-2. Am promovat acest proiect de hotărâre în baza OUG 69/2020, care prevede posibilitatea adoptării de către consiliul local, a unei hotărâri pentru acordarea pe durata stării de urgenţă decretate în anul 2020 a unor facilităţi la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri. A fost elaborată și procedura la nivel local privind acordarea acestor facilităţi la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri. Consider că aceste facilități sunt benefice, ele au fost identificate în urma unor discuții pe care le-am purtat cu operatorii economici. Pentru perioada următoare continuăm să identificăm și alte soluții de sprijinire a economiei sighișorene”, a transmis prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Proiectul prevede o reducere de 50% pentru impozitele pe clădiri și scutire de taxa lunară pe clădiri pentru două luni, pentru cei care au fost obligați să își întrerupă total activitatea. Termenul de depunere a solicitării pentru reducerea impozitelor pentru cei afectați de pandemie este 15 septembrie, iar pentru stabilirea eligibilității, proprietarii clădirilor au obligația să depună la primărie o cerere de acordare a reducerii însoțită de o declarație pe propria răspundere.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE