Home / Politic / Péter Ferenc: ”Consider intolerabilă incitarea deplorabilă a lui Rareș Bogdan prin care a făcut apel către mureșeni să zdrobească UDMR-ul”

Péter Ferenc: ”Consider intolerabilă incitarea deplorabilă a lui Rareș Bogdan prin care a făcut apel către mureșeni să zdrobească UDMR-ul”

Președintele UDMR Mureș, Péter Ferenc, a remis joi, 10 septembrie, un comunicat de presă al cărui conținut îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

”Rareș Bogdan s-a trezit. La două săptămâni de la alegeri și-a amintit că poate ar trebui să-și anunțe viziunea asupra județului Mureș, dar nu am auzit de la el idei care pot fi luate în serios, ci doar incitare. Pe aceasta, însă, o luăm în serios. Consider intolerabile incitarea deplorabilă și utilizarea unui limbaj care s-ar potrivi mai bine situațiilor de război. Miza luptei pentru funcția de primar al Târgu Mureșului este trimiterea în exil permanent a sistemului corupt, menținut timp de două decenii de către Dorin Florea și asociații săi. Iar miza la alegerea Președintelui Consiliului Județean Mureș este stoparea mutării sistemului decăzut al lui Florea la Consiliul Județean Mureș.

Resping, prin urmare, afirmațiile prim vicepreședintelui PNL, în care dânsul vorbește despre pieirea Târgu Mureșului dacă alegerile ar fi câștigate de candidatul susținut de UDMR. De asemenea, resping cu tărie acuzația că UDMR ar distruge Târgu Mureșul și județul Mureș. Aș vrea să vă reamintesc că cel care a ocupat înaintea mea funcția de președinte al Consiliului Județean a fost ales în culori PNL, iar Dorin Florea a câștigat ultimul său mandat în culori PNL. Sub conducerea liberală, nu a fost finalizat niciun proiect major al Consiliului Județean iar rezultatele lui Dorin Florea vorbesc de la sine. PNL este cel care a ruinat Târgu Mureșul și județul Mureș.

Făcând apel la oameni să zdrobească UDMR-ul, Rareș Bogdan a confirmat din nou că îi detestă pe maghiari și a repetat practic acuzațiile șefului statului, în care îl numise pe reprezentantul politic legitim al comunității maghiare un agent al intereselor din străinătate.

Prin urmare, lansez un apel către Cristian Chirteș, capul de listă pe lista de consilieri județeni PNL și către Theodora Benedek, candidata PNL la primărie, să se distanțeze de acest propagator al ideilor cu rădăcini în cele mai întunecate timpuri ale perioadei ceaușiste! Să nu vină nimeni aici să ne spună cum să trăim noi, români și maghiari, împreună, la Târgu Mureș și în județul Mureș!”

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consilierii liberali promit ”#reSTART Târgu Mureș!”

3 din cei 4 consilieri locali liberali aleși să facă parte în legislatira 2020-2024 din …