Darius Făgăraș, din nou pe podium la Balcaniadă Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Darius Făgăraș, din nou pe podium la Balcaniadă

Delegația de 47 de atleți (22 la feminin și 25 la masculin) a României s-a întors de la cea de-a 50-a ediție a Campionatelor Balcanice de atletism rezervate juniorilor 1 (U20), competiție desfășurată în week-end-ul trecut la Istanbul, cu un număr de 20 de medalii. Dintre acestea 2 au fost de aur, 9 de argint și 9 de bronz, 14 fiind obținute la feminin (1-6-7) și 6 la masculin (1-3-2).

Una dintre medaliile cucerite la masculin i-a revenit târgumureșeanului Darius Marian Făgăraș. Pregătit la LPS „Szász Adalbert” din Târgu Mureș de profesorul Baczo Lászlo, acesta a confirmat dealtfel rezultatele obținute în competițiile precedente. El devenise dublu campion național în cadrul recentelor campionate naționale disputate la București, unde a urcat pe prima treaptă a podiumului în probele de 110 și 400 metri garduri și era medaliat cu bronz la ediția precedentă a Balcaniadei disputată la Cluj-Napoca.

Legitimat în prezent la Politehnica Iași, unde își continuă și studiile, Darius a obținut la Istanbul medalia de argint în proba de 400 m garduri și a ratat de puțin podiumul în cea de 110 metri. La 400 metri a fost depășit doar de Berke Akcan, din Turcia, iar medalia de bronz i-a revenit croatului Stjepan Jancik.

Un al doilea mureșean prezent în delegația României, Dacian Costea s-a clasat pe locul V în proba de săritură cu prăjina. Elevul profesorului Szabo Ferenc a încheiat întrecerea cu o săritură de 4,40m, podiumul fiind ocupat de croatul Ivan Paravac, cu o săritură reușită la 5,00 m, urmat de bulgarul Evbeni Enev, cu 4,90 m și turcul Yunus Emre Kizil, cu 4,80 m.

Cele două medalii de aur ale „tricolorilor”, una la feminin și una la masculin, au fost cucerite de Talida Sfârghiu, în proba de 1.500 m și Cristian Voicu (800 m).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE