Echipa Partidului Social Democrat pentru Consiliul Județean Mureș. O echipă de profesioniști Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 655 Vizualizări

Echipa Partidului Social Democrat pentru Consiliul Județean Mureș. O echipă de profesioniști

  1. Gliga Vasile Ghiorghe

Vasile Gliga, 61 de ani, președintele Partidului Social Democrat – Organizația Județeană Mureș, om de afaceri cunoscut internațional, deschide lista PSD pentru Consiliul Județean Mureș.

Subliniază că: “avem o serie acțiuni pe care trebuie să le finalizăm: barajul de la Răstolița. Împreună cu social-democrații am reușit să expropriem privații de pe terenul barajului, am realizat documentația și am finalizat trecerea terenurilor de la Romsilva la Hidroelectrica, avem de obținut avizele de la Garda de Mediu pentru defrișarea din cuva lacului, toate acestea pentru a putea operaționaliza și a da drumul la apă și a porni investiția; Apa de pe Câmpie; Centura Târgu Mureșului, respectiv Corunca – Ernei. Centura se va face pentru că sunt alocate fonduri europene”.

De asemenea, o mare importanță trebuie acordată investitorilor și atragerii acestora.

”Investitorii au mare încredere în brandurile create și, mai ales, în antreprenorii puternici. Sunt un om care împreună cu familia și cu echipa am realizat afaceri adevărate. Vreau să aduc investitori români și străini în județul Mureș. Știu problemele lor, de aceea vom oferi un mediu credibil, prietenos, generos investițiilor în județ. Rămâne să găsim împreună, să construim împreună, să ne unim performanțele pentru a avea în Mureș o viață sigură, dar și o dezvoltare atât de mult dorită și așteptată. Pentru toți. Să fim deschiși la nou, la strategiile și la politicile europene, să aplicăm și să implementăm efectiv conceptele actuale de smart city, de digitalizare a administrației”, punctează Vasile Gliga.

În final, liderul PSD Mureș a transmis un mesaj de unitate: “Cunosc oamenii, am încercat să îi țin aproape, să le răspund oricând, să îi îndrum. Cred că rolul meu cel mai important a fost să îi aduc împreună pentru un câștig la nivel de județ, să le asigur consultanță și să le acord sprijin pentru proiecte. Am creat echipe și am lucrat în echipă”.

  1. Bățagă Tiberiu

În vârstă de 60 de ani, cu o carieră bogată, marcată de premiere medicale, prof. univ. dr. Bățagă Tiberiu, medic primar Ortopedie, propune mai multe proiecte pentru mureșeni și pentru județul Mureș, din care le amintim pe următoarele:

  1. Sprijinirea iniţiativelor universitare în toate domeniile şi crearea unui Centru European de Training cu Simulatoare în toate specialităţile medicale şi chirurgicale, cu 3 niveluri de pregătire – studenţi, rezidenţi, medici specialişti;
  2. Reglementarea zonei de parcare din jurul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş pentru asigurarea unor condiţii moderne de acces pentru salvări, personalul medical şi pacienţi;
  3. Terminarea clădirilor din curtea Spitalului Clinic Județean Mureş, strada Gheorghe Marinescu, unde să fie amenajate vestiare pentru personalul medical şi studenţi, săli de curs, saloane şi facilităţi pentru spitalizare de zi;
  4. Construirea unui centru de spitalizare de zi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş pentru obţinerea acreditării ANCSM la nivelul 2.
  5. Începerea construirii unui Centru integrat de Transplant de Organe şi Ţesuturi care să asigure pentru Regiunea Centru rezolvarea acestor probleme;
  6. Dezvoltarea unui parc tehnologic medical, în colaborare cu Consiliul Județean şi UMFST, pentru asigurarea, în prima fază, de mobilier medical, instrumentare specifice, softuri medicale, halate, măşti, şi alte echipamenete medicale pentru toată Regiunea Centru şi Zonele adiacente. Acesta va fi unicat în România şi va asigura un mare număr de locuri de muncă precum şi dezvoltarea economică a judeţului.
  7. Monitorizarea calității aerului, umidităţii, a temperaturii etc. prin introducerea unui sistem de senzori, pe bază de baterii solare, şi toate aceste date să fie prezentate zilnic de televiziunile locale şi de a se lua măsuri acolo unde situaţia o cere.

“Voi sprijini orice iniţiativă a colegilor consilieri care este în interesul comunităţii mureşene. Solicit şi viitorilor parlamentari să asiste la şedinţele noastre ca să luăm deciziile cele mai bune pentru locuitorii județului Mureş şi care să fie sprijinite şi la autorităţile centrale, în scopul realizării lor. De asemenea, periodic, şedinţe comune cu consiliile locale ale celorlalate municipii şi oraşe sunt binevenite pentru a cunoaște direcţiile de dezvoltare şi a le integra la nivel judeţean”, a mai punctat Bățagă Tiberiu.

  1. Dancu Ovidiu

Vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș timp de două mandate, Dancu Ovidiu, 58 de ani, de profesie inginer, a acumulat o experiență administrative importantă. Pentru următorul mandat, Dancu Ovidiu le propune mureșenilor proiecte îndrăznețe.

“Sunt câteva oportunități și asupra cărora voi insista, chiar din calitatea de consilier județean, și care reprezintă noutăți la nivelul județului Mureș. Prima ar fi acea strategie de a deveni județul Mureș un județ Smart, este un lucru care a fost demarat, chiar am realizat un audit în ceea ce privește proiectele aflate în portofoliul Consiliului Județean, audit care va fi urmat de o strategie de dezvoltare Smart a județului, strategie care presupune aducerea la masă a mai mult o actori implicați în această acțiune, respectiv Consiliul Județean, universități, ONG-uri, societate civilă pentru că împreună va trebui să elaborăm această strategie, pentru că, în final, ea va deservi interesul cetățeanului.

Un alt proiect la care țin foarte mult și care va fi de utilitate certă pentru județul Mureș este prelucrarea deșeurilor menajere din depozitul zonal de la Sânpaul, prelucrarea acestora în ideea supunerii lor tratamentului de gazeificare și obținerea prin acest procedeu a hidrogenului, un hidrogen care poate avea două direcții de utilizare, respectiv folosirea ca și combustibil pentru mijloacele de transport public în primă fază sau, cel mai rapid, folosirea lui ca materie primă în industria românească. Ce va însemna acest lucru? Va duce la dispariția deșeurilor din depozitul zonal. O altă problemă pe care am constatat-o și de care ne-am lovit și intră în competența Consiliului Județean este incinerarea animalelor de pe raza județului Mureș. Aici am în vedere achiziționarea unui incinerator mobil care să deservească întreg județul Mureș”, a enumerat o parte din proiectele pe care Dancu Ovidiu le promovează.

  1. Bardoși Dragoș-Tiberiu

Membru PSD din 2007, după ce timp de 10 ani a fost jurnalist, Bardoși Dragoș-Tiberiu, 42 de ani, cunoaște foarte bine realitățile județului, fiind martorul principalelor frământări de după 1989.

“Am experiență în administrație și știu că șansele noastre de dezvoltare sunt de neimaginat. Cu un spirit antreprenorial și cu un patriotism economic local ne vom atinge țintele propuse, pentru că județul Mureș are resurse pe care alte județe nici nu le visează, are oportunități de dezvoltare pe care foarte multe alte județe nu le au și nu le vor putea avea. Exploatând aceste resurse vom avea cu toții doar de câștigat. Mă refer aici la faptul că, în curând, vom fi capăt de autostradă înspre Europa de Vest. La faptul că avem aeroportul cu cea mai nouă și bună pistă din țară, iar în mandatul nostru 2016 – 2020 am realizat și un studiu privind extinderea aeroportului. Mă refer la investițiile majore în sport unde și Consiliul Județean Mureș are un aport important prin finalizarea circuitului pentru sporturi cu motor Transilvania Motor Ring. Mă refer la faptul că avem resurse locale pentru a deveni un important centru pe harta culturală a lumii. Avem o universitate – UMFST unde se vorbește de ultimele tehnologii în domeniul medical, care își construiește un spital și care se gândește la realizarea unui parc cu industrie pentru medicină. Avem în județ două orașe care atrag turiști din toată lumea: Sovata și Sighișoara și prin investiții în infrastructură (în acești patru ani am intervenit pe mai mult de jumătate din lungimea totală a drumurilor județene pe care le avem în administrare). Ne dorim un spital modern, nou nouț care să corespundă ultimelor cerințe din domeniul medical. Avem capacitatea și știm să atragem fonduri pentru asta. Îmi cunosc colegii de partid, o cunosc pe Dumitrița, care a performat în domeniul privat la cel mai înalt nivel internațional, și știu că după 27 septembrie, noi, cei de la PSD vom avea capacitatea de a sta la masă cu forțele politice din județ pentru a promova toate proiectele propuse”, a punctat Bardoși Dragoș-Tiberiu.

  1. Pop Cosmin

Pop Cosmin are 38 de ani, este de profesie inginer, consilier județean de 4 ani crede că: “profesionalizarea politicului este singura cale prin care democrația și societatea românească pot evolua și rezista în timp. A face administrație în mod real înseamnă a rezolva cât mai multe probleme comunitare stringente, cu cheltuieli minime și în folosul a cât mai multor oameni!”.

Pop Cosmin ne-a vorbit apoi despre principiile care să fundamenteze proiectul socială-democraților pentru mureșeni, “un proiect realist, realizabil, pe care să îl ducem la bun sfârșit și care să aducă bunăstarea, siguranța și un trai mai bun în casele tuturor locuitorilor județului”.

Pop Cosmin își propune să susțină înființarea unui organism specializat al Consiliului Județean, care să angajeze personal super calificat prin concurs și fără intervenție politică – un organism care să funcționeze ca o Agenție Județeană pentru Dezvoltare, dar care să aibă competențe specific bine precizate, astfel:

– Consultanță gratuită pentru atragerea de investiții și finanțări europene nerambursabile, precum și elaborarea și aplicarea unei strategii de dezvoltare coerente, bazate pe specificul și potențialul local.

– Construcția, în cadrul unor parteneriate publice-private, de parcuri industriale zonale, care să susțină potențialul și specificul local, în acord cu normele ecologice și de dezvoltare ale Uniunii Europene.

– Administrarea participativă a parcurilor industriale zonale/ locale, împreună cu investitorii privați.

– Elaborarea unui set de facilități pentru întreprinzătorii și investitorii care dezvoltă unități economice de producție zonale.

– Elaborarea de politici de dezvoltare locale, în parteneriate cu autoritățile municipale, orășenești și comunale și cu societatea civilă.

  1. Cîmpeanu Alexandru

Vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Cîmpeanu Alexandru ne-a prezentat, punctual, câteva proiecte de interes județean pe care le va susține în calitate de consilier județean în Consiliul Județean Mureș în mandatul 2020 – 2024:

  1. Identificarea unei surse de finanțare pentru continuarea proiectului de reabilitare și punere în valoare a Ansamblului memorial Oarba de Mureș, respectiv obținerea sumei necesare realizării proiectului tehnic și a lucrărilor de reabilitare.
  2. Finalizarea lucrărilor de cadastru (încheierea planului parcelar) ale culoarului de expropriere aferent Aeroportului Internațional „Transilvania” Târgu Mureș, în vederea asigurării punerii în opera într-un mod eficace a proiectului de prelungire a pistei de decolare/ aterizare cu încă 500 de metri.
  3. În scopul reabilitării și asfaltării, finalizarea lucrărilor de cadastrare pe întreaga lungime de 51,150 kilometri pe teritoriul administrativ al județului Mureș a Drumului Județean 153C, drum cu o lungime totală de 72,050 kilometri și care face legătura între localitățile Reghin, județul Mureș, și Remetea, județean Harghita, via Ibănești/ Lăpușna. Având în vedere opoziția manifestă a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva de scoatere din inventar a două segmente în lungime totală de 22 kilometri din DJ 153C, care au fost date în administrarea regiei cu statut de drum forestier prin hotărâre de guvern, voi cere și voi susține promovarea unui proiect de hotărâre a Guvernului României pentru retransmiterea în administrarea Consiliului Județean Mureș a celor 22 kilometri de drum județean, în vederea realizării proiectului propus.
  4. Voi susține realizarea proiectului „Construire și utilare Secție ATI”, construcție proiectată cu 33 paturi ATI în cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean Mureș, respectiv identificarea sursei de finanțare pentru realizarea obiectivului conform proiectului tehnic și a autorizației de construire eliberate în luna aprilie 2020.
  5. Voi susține cu toată energia continuarea și dezvoltarea proiectelor culturale în județul Mureș, atât prin sprijin acordat asociațiilor care propun astfel de proiecte, cât și prin finanțarea corespunzătoare a instituțiilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Mureș.
  6. Moldovan Angela

De profesie asistentă medicală și economist licențiat, Moldovan Angela, 50 de ani, este director de îngrijiri al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și consilier județean PSD, 2016-2020.

“Cu oameni… pentru oameni… Aceste cuvinte definesc întreaga mea activitate profesională și politică până în prezent, tot ce am realizat s-a datorat muncii în echipă, cu oameni care au avut în permanență dorința de a face bine altor oameni. Prioritatea mea în calitatea de consilier județean va fi în continuare susținerea tuturor proiectelor care vizează îmbunătățirea condițiilor de spitalizare și tratament în unitățile sanitare din județul Mureș. Nu este suficient să avem resursă umană bine pregătită în cadrul UMFST Târgu Mureș și în școlile postliceale sanitare din județul Mureș, este nevoie de o infrastructură adecvată și de dotare cu echipamente și aparatură medicală de ultimă generație, astfel încât calitatea serviciilor medicale să crească cu adevărat”, punctează Moldovan Angela, care vede ca soluție pentru menținerea brandului medical al municipiului reședință de județ și al județului Mureș construcția unui nou spital pentru care Consiliul Județean Mureș poate face demersurile necesare de finanțare.

Moldovan Angela mai propune regândirea transportului public interurban de persoane, cel puțin în Zona Metropolitană, printr-un parteneriat Consiliul Județean – primării.

“Dacă ar exista un mijloc de transport care să lege Sâncraiu de Mureș, Pănet de zona Clinicilor – 7 Noiembrie, Spitalul de Urgență, ORL, Clinica de Pneumologie, Oncologie, Spitalul Județean, s-ar facilita accesul mureșenilor la anumite servicii medicale. De asemenea, ar fi util și pentru elevii și studenții care studiază la liceele și universitățile din apropierea centrului municipiului Târgu Mureș sau a zonei spitalelor”, a explicat Moldovan Angela.

  1. Someșan Ștefan

În etate de 69 de ani, cu 40 de ani de activitate în învățământ, trei mandate de consilier județean din partea Partidului Social Democrat, președinte al Organizației de seniori a aceluiași partid în ultimii doi ani, Someșan Ștefan consideră că mai sunt lucruri de pus la punct la nivel județean pentru bunăstarea mureșenilor. Someșan Ștefan a amintit de aeroport, infrastructura rutieră județeană, în principal.

“Când îți formulezi anumite proiecte, trebuie să ai în vedere competențele Consiliului Județean. M-aș gândi la proiectele culturale ale județului Mureș, în care Consiliul Județean Mureș a fost mereu prezent, în ceea ce privește organizarea, finanțarea și promovarea unor anumite valori ale culturii locale, respectiv culturii județene”, a menționat Someșan Ștefan.

Consilierul județean a mai amintit de proiecte sociale care să ușureze viața seniorilor din județul Mureș, și anume: accesul pensionarilor în instituțiile de cultură, aplicarea în continuare a reducerilor pentru vârstnici la biletele de intrare la muzee, la spectacole.

“Eu, personal, mă gândesc ca aceste lucruri să fie promovate spre folosul acestei categorii de persoane”, a precizat Someșan Ștefan.

Acesta nu a uitat nici de proiectele dedicate învățământului special, mai exact celor trei centre inclusive aflate în subordinea și sub finanțarea Consiliului Județean Mureș.

  1. Gergely Simion

La 37 de ani, social-democrat de 17 ani, Simion Gergely este de profesie inginer-economist, a fost director la Casa de Cultură a Studenţilor din Târgu Mureş, director adjunct la Clubul Sportiv Mureşul din Târgu Mureş, manager de proiect în cadrul unei societăţi pe acțiuni, iar în prezent lucrează ca expert în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Timp de patru ani, Gergely Simion a fost și consilier județean din partea Partidului Social Democrat, menționând: “Tot ce am făcut, în calitate de consilier județean, a fost din inimă și din respect pentru mureșeni și am convingerea că echipa din care fac parte are experiența să realizeze, proiectele de care avem nevoie”.

Pentru următorii patru ani, una dintre cele mai importante priorități amintite de Gergely Simion este accesarea programelor cu finanțare europeană.

“Atragerea fondurilor europene pentru următorul cadru financiar în județul nostru reprezintă o șansă unică de a putea realiza lucruri durabile pentru mureșeni, să demarăm noi proiecte în domeniul sănătății, infrastructurii, mediului, culturii și tineretului. Trebuie să continuăm să ne concentrăm pe axele de finanțare și pe nevoile județului Mureș. Am dovedit că noi, PSD, putem furniza o administrație publică performantă. Contextul politic şi economic actual devine tot mai complex, motiv pentru care este necesar să implementăm programe de dezvoltare, trebuie să atragem investiţii şi să asigurăm un climat economic sănătos. Este necesară încurajarea inovației în sectorul agricol și forestier, folosirea resurselor naturale și culturale într-un mod rațional și îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale, dezvoltarea infrastructurii de apă și de canalizare, accesarea fondurilor europene pentru următorul cadru financiar”, consideră Gergely Simion.

  1. Țeugea Ioan

În vârstă de 65 de ani, în prezent pensionar, pentru Țeugea Ioan, priorități pe care Consiliul Județean Mureș ar trebui să le aibă sunt legate de infrastructura de apă – canal, infrastructura rutieră și susținerea investițiilor private.

“Eu vreau să vin cu noutăți în domeniul turismului, mai ales în domeniul HoReCa, care a suferit enorm și suferă în continuare. Ar trebui gândită o strategie ca tinerii să se întoarcă înapoi la țară, să fie ajutați cu proiecte, să se facă fermieri, să aibă un drag de a se întoarce la țară. Satele sunt îmbătrânite. Aici trebuie noi toți, cei care sunt măsură să gândească, să facă niște proiecte ca să îi ajute pe tineri, chiar și pe cei plecați afară să se întoarcă în sat. De asemenea, ar trebui să gândim, ca aleși județeni, la o șosea rapidă Reghin – Târgu Mureș, pentru că pierzi timp prețios, la anumite ore, din cauza aglomerației”, sunt doar câteva din prioritățile pe care Țeugea Ioan ni le-a prezentat.

Problema lipsei industriei este un neajuns, un handicap competițional pe care județul Mureș îl are și care, în opinia lui Țeugea Ioan, poate fi surmontat. “Trebuie să producem ca să avem bani. Propun să se dea facilități celor care vor să investească în industrie, în unități de producție”, consideră Țeugea Ioan.

(Material comandat de: Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200019 / Executat de Zi de Zi Events SRL / Tiraj: 2.000 de exemplare)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE