Home / Administratie / Proiect pentru reabilitarea monumentului Aurel Vlaicu de la Aeroportul ”Transilvania”

Proiect pentru reabilitarea monumentului Aurel Vlaicu de la Aeroportul ”Transilvania”

Aleșii județeni au aprobat miercuri, 30 septembrie, prin intermediul unei ședințe ordinare de lucru, documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru investiția ”Lucrări de intervenție la monumentul Aurel Vlaicu de la Aeroportul Transilvania Târgu Mureș” la valoarea totală a investiției de 575.785,35 lei cu TVA de 19% inclus.

”Având în vedere situația degradată avansată a monumentului și necesitatea executării unor lucrări pentru repararea, reabilitarea și punerea în vedere a operei de artă, prin măsurile și soluțiile de intervenție propuse, se va asigura rezistența, stabilitatea și durabilitatea în exploatare a construcției monumentului, se va reabilita imaginea întregului ansamblu. Din cauza lipsei de întreținere, lucrări de reparații, cât și din cauza a mai multor factori de natură fizico-mecanice, dar și de natura fizico-chimice, monumentul se află într-o stare avansată de degradare. Structura de beton a platformei soclu a suferit degradări din cauza ciclurilor de îngheț-dezgheț, care au provocat crăpături și fisuri, desprinderi în volumul și masa, betonului turnat”, se precizează în Raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Gabriel Toncean propune evaluarea și inventarierea sălilor de sport din România

Una dintre prioritățile pe care le voi avea în calitate de parlamentar, va fi inventarierea …