EXCLUSIV! UDMR, propunere concretă pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2534 Vizualizări

EXCLUSIV! UDMR, propunere concretă pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș

Consiliul Delegaților Teritoriali al UDMR Mureș a validat luni, 5 octombrie, prin vot secret, candidatura consilierului județean Kovács Mihály Levente pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

Ședința a avut loc în incinta Sălii Mari a Palatului Culturii din Târgu Mureș, iar Kovács Mihály Levente, consilier județean la al doilea mandat și președinte executiv al UDMR Mureș, a primit girul a 92 din cei 99 de delegați cu drept de vot prezenți.

”Județul pe primul loc”, prioritatea lui Kovács Mihály Levente

Propunerea UDMR va fi supusă votului în plenul Consiliului Județean Mureș, unde ”Laleaua” deține 16 din cele 34 de mandate de consilier județean.

”În primul rând, doresc să le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată, este o responsabilitate foarte mare și voi încerca în următoarea perioadă, în cazul în care UDMR va reuși ca pe lângă președintele Consiliului Județean Mureș UDMR să aibă și un vicepreședinte, să mă țin de acel program pe care l-am prezentat mureșenilor. Doresc să le mulțumesc mureșenilor și târgumureșenilor pentru încrederea acordată atât candidaților de pe listele UDMR, cât și pentru candidatul la fotoliul de primar al municipiului Târgu Mureș. Cred că am reușit să aducem în Târgu Mureș o schimbare reală”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Kovács Mihály Levente.

Totodată, președintele executiv al UDMR Mureș a trecut în revistă câteva din prioritățile Consiliului Județean Mureș pentru mandatul 2020-2024.

”Programul nostru a fost foarte clar, județul pe primul loc, ceea ce am promis mureșenilor, repornirea Zonei Metropolitane, a centurii ocolitoare a orașului Târgu Mureș, realizarea unui parc de inovare și a unei piste de biciclete de aproape 100 de kilometri. Pe lângă aceste proiecte mai mari cred că avem foarte multe lucruri de făcut, de exemplu să încercăm să dezvoltăm în continuare Aeroportul, să rezolvăm cât mai curând problema parcării din spatele Spitalului Județean. Voi munci pentru realizarea acestor proiecte, în cazul în care și din perspectivă politică voi avea susținere și deliberativul Consiliului Județean Mureș îmi va acorda încredere pentru funcția de vicepreședinte. Astăzi, colegii mei din Uniune mi-au acordat încredere, le mulțumesc pe această cale și sper ca în viitorul apropiat să pot demonstra că au făcut alegerea corectă”, a precizat Kovács Mihály Levente, care inițial se afla și în competiția internă pentru stabilirea ordinii pe lista de candidați ai UDMR Mureș pentru Camera Deputaților, competiție din care s-a retras în cursul zilei de luni, 5 octombrie, după o rundă de discuții cu Péter Ferenc, liderul UDMR Mureș și președintele reales al Consiliului Județean Mureș la alegerile locale din 27 septembrie.

În urma votului din data de 27 septembrie, la nivelul Consiliului Județean Mureș cele 34 de mandate de consilier județean s-au distribuit astfel: 16 pentru UDMR, 9 pentru PNL, 7 pentru PSD și 2 pentru PMP.

În mandatul 2016-2020, funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș a fost deținută de social-democrații Alexandru Cîmpeanu și Ovidiu Dancu.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE