FOTO: Pericolul COVID-19, ignorat la alegerile UDMR Mureș! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2169 Vizualizări

FOTO: Pericolul COVID-19, ignorat la alegerile UDMR Mureș!

Sala mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș a găzduit luni, 5 octombrie, între orele 16.00 – 20.30, lucrările Consiliului Delegaților Teritoriali ai UDMR Mureș, eveniment în cadrul căruia a fost aleasă, prin vot secret, ordinea candidaților pe listele UDMR pentru Camera Deputaților și Senat, la alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 6 decembrie.

De remarcat și de apreciat faptul că liderii UDMR Mureș au dorit păstrarea tradiției în privința transparenței în stabilirea ordinii candidaților pe listele de la alegerile parlamentare organizând în acest sens, pe timp de pandemie, o întrunire publică, demers unic în rândul formațiunilor politice din județul Mureș unde adeseori ordinea candidaților pe liste se stabilește în spatele unor uși închise…

Organizare foarte bună (ca la UDMR)

Ca mai toate evenimentele organizate de UDMR Mureș, și întrunirea Consiliului Delegaților Teritoriali a beneficiat de o organizare aproape ireproșabilă, până la cele mai mici detalii (timpul maxim acordat pentru un discurs, procedura de votare, etc.). Aceste detalii s-au referit și la contextul stării de alertă generată de pandemia de COVID-19 și la măsurilor de prevenire a infecției cu noul coronavirus. De exemplu, la intrarea în Palatul Culturii fiecare participant a trecut pe la scanerul care verifică temperatura corporală, procedură repetată și la intrarea în Sala Mare. Totodată, în Sala Mare a Palatului Culturii organizatorii au gândit o distribuire a participanților astfel încât între aceștia să existe, constant, cel puțin un loc liber.

Intențiile echipei de organizare a evenimentului au fost, suntem siguri, de a oferi siguranță maximă tuturor participanților, mai ales în contextul tendinței din ultimele zile de creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

Și totuși…

Efortul organizatorilor, năruit de unii participanți

Din păcate, efortul organizatorilor a fost pe alocuri năruit de mai mulți participanți. Unii dintre aceștia fie și-au dat efectiv masca jos de pe față, fie au purtat masca, dar incorect, caz în care eficiența ei este zero.

Totodată, este discutabilă și organizarea unui eveniment cu peste 100 de participanți într-un spațiu închis, în condițile în care Hotărârea nr. 729 din 31 august 2020 pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 prevede, printre altele, că ”se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică.”

În concluzie:

1) Dezamăgitoare atitudinea unor aleși locali (primari, viceprimari, consilieri), deloc puțini, care nu au tratat cu maximă seriozitate importanța măsurilor de prevenire a infecției cu COVID-19.

2) Apreciabilă atitudinea participanților (lideri, actuali și foști parlamentari) aflați în primele două rânduri din sală, care pe toată durata evenimentului au fost un exemplu în respectarea măsurilor de siguranță. Printre aceștia s-a aflat și Soós Zoltán, noul primar al municipiului Târgu Mureș, criticat în urmă cu o săptămână de cotidianul Zi de Zi pentru încălcarea, alături de staff-ul său, a normelor de prevenire a infecției cu COVID-19. De această dată, Soós Zoltán a fost un exemplu în purtarea măștii de protecție, ceea ce nu poate decât să ne bucure deoarece nu credem că opinia publică își dorește un ”caz Trump” la Târgu Mureș (în privința COVID-19, desigur).

3) Un mare punct negru se acordă persoanelor care au asigurat, de pe scenă, secretariatul lucrărilor. Acestea au fost preocupate mai degrabă doar de respectarea celor 3 minute per discurs decât de atenționarea participanților care nu purtau mască de protecție.

4) Sperăm că niciunul din cei peste 100 (!!!) de participanți la eveniment nu era purtător al virusului SARS-CoV-2 și că de data aceasta toată lumea va scăpa cu bine, iar povestea se va termina cu happy end….

… Deși la români este o vorbă: ulciorul nu merge de multe ori la apă!

Alex TOTH

PS. Persoanele care din diverse motive se simt lezate de acest material sunt invitate să își exprime dreptul la replică pe adresa de e-mail a cotidianului Zi de Zi, redactia@zi-de-zi.ro.

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE