Home / Politic / Candidații UDMR Mureș pentru alegerile parlamentare

Candidații UDMR Mureș pentru alegerile parlamentare

Organizația UDMR Mureș a depus joi, 22 octombrie, la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 28 Mureş, dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Mai mult de 22.000 de semnături

Peste 22.000 de persoane au susținut cu semnăturile lor lista de candidați UDMR din județul Mureș, a anunțat Kovács Levente, președintele executiv al UDMR, după depunerea dosarelor.

„Suntem recunoscători tuturor alegătorilor din județul Mureș care au sprijinit UDMR și candidații săi la alegerile locale. Organizația noastră a obținut în județul Mureș o victorie istorică pe 27 septembrie. Cu toate acestea, lupta noastră pentru comunitatea maghiară nu se oprește aici,  pentru ca planurile și obiectivele noastre locale și județene să aibă succes, trebuie să avem o reprezentare parlamentară puternică în Parlamentul României”, a declarat Kovács Levente.

”Comunitatea maghiară este unitară”

La depunerea dosarelor de candidatură au participat candidații care ocupă primele locuri de pe liste.

În ceea ce privește miza alegerilor parlamentare, Kolcsár Károly, liderul listei pentru Camera Deputaților, a accentuat necesitatea unei reprezentări puternice a comunității maghiare la Bucuresti, astfel încât, dacă este necesar, să aibă oameni care să protejeze interesele comunității maghiare.

”Aici, în județul Mureș, am experimentat de multe ori ce înseamnă când cineva lucrează împotriva comunității noastre. Prin aceste alegeri trebuie să garantăm reprezentarea parlamentară a comunității maghiare”, a afirmat Kolcsár Károly.

Csép Éva-Andrea, deputat UDMR Mureș, candidat pentru un nou mandat de parlamentar, a marcat faptul că trăim vremuri dificile din cauza pandemiei care afectează lumea întreagă, dar pe de altă parte această situație poate contribui la întărirea comunității.

„Acum cel mai important lucru este să ne protejăm familiile, comunitatea, așezările din județul Mureș. Acest lucru este posibil numai dacă avem o voce puternică în procesul decizional al țării”, a punctat Csép Éva-Andrea.

Citeste si:  Parcări noi pentru persoanele cu dizabilități din Târgu Mureș

Senatorul Császár Károly consideră că alegerile din 6 decembrie sunt un nou moment în care comunitatea maghiară poate să arate că reprezintă o forță. Potrivit senatorului, ”faptul că organizațiile politice maghiare din România au reușit din nou să formeze o coaliție la alegerile parlamentare are un mesaj important, și anume că, în situațiile importante, comunitatea maghiară este unitară.”

Senatorul Novák Csaba Zoltán a accentuat, de asemenea, importanța cooperării forțelor politice maghiare privind alegerile parlamentare. „Cred că această colaborare politică din Transilvania cu ocazia alegerilor parlamentare actuale poate fi exemplară pentru întregul Bazin Carpatic. Doar împreună putem lucra eficient pentru a proteja interesele comunității noastre”, a menționat Novák Csaba Zoltán.

Candidații UDMR Mureș la Camera Deputaților:

1) Kolcsár Anquetil-Károly;

2) Csép Éva-Andrea;

3) Kulcsár-Terza József;

4) Vass Levente;

5) Birtalan István;

6) Hamar Alpár-Beniamin;

7) Tudor Veronka;

8) Tamási Zsolt;

9) Fodor Sándor-József;

10) Csibi Attila-Zoltán.

Candidații UDMR Mureș la Senatul României:

1) Császár Károly-Zsolt;

2) Novák Csaba-Zoltán;

3) Novák Levente;

4) Szász Izolda;

5) Tóth Sándor;

6) Barabási Csaba Attila.

(Redacția)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Noutăți despre viitoarea creșă din Sâncraiu de Mureș

Demarată la începutul lunii aprilie 2022, execuția lucrărilor la creșa din Sâncraiu de Mureș avansează …