FOTO: ”Ștafeta” de primar al orașului Sărmașu preluată de Valer Botezan Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1432 Vizualizări

FOTO: ”Ștafeta” de primar al orașului Sărmașu preluată de Valer Botezan

Primarul ales al orașului Sărmașu, Valer Botezan, a fost învestit în funcție cu prilejul ședinței festive de constituire a noului Consiliu Local al orașului Sărmașu, eveniment organizat vineri, 23 octombrie, în sala de sport a localității, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

La alegerile locale din 27 septembrie Valer Botezan (44 de ani) a candidat independent și a fost declarat învingător cu scorul de 58,5% (1.733 de voturi), detronându-l astfel din funcție pe Ioan Mocean, primar al orașului Sărmașu în perioada 2004-2020, care a obținut un scor de 41,49% (1.229 de voturi).

Apel la credință, responsabilitate și muncă

În discursul său, adresat participanților la ceremonie, dar și tuturor locuitorilor orașului Sărmașu, Valer Botezan, a transmis mulțumiri atât celor care l-au votat, cât și celor care nu l-au votat, pe care i-a asigurat că va fi ”primarul fiecărui cetățean al orașului Sărmașu”, indiferent de etnia acestuia.

”Nimeni nu se poate ridica prin el însuși, trebuie să ne întindă cineva o mână și să ne ajute să ne ridicăm. Acel cineva este credința, încrederea și solidaritatea oamenilor”, a spus, în debutul discursului său, Valer Botezan, care a mărturisit că pilonii care stau la temelia proiectului său de guvernare locală sunt credința, bunul simț, respectul, responsabilitatea, munca și implicarea.

”Voi fi primarul care ascultă problemele cetățenilor și voi încerca să rezolv cât mai repede și cât mai bine problemele ridicate. Vreau, de asemenea, să vă asigur că voi fi primarul care începând de astăzi, din clipa următoare, voi fi numai și numai în slujba cetățeanului”, a adăugat noul primar al sărmășenilor, care a transmis, cu fair-play, felicitări fostei echipe de conducere a Primăriei orașului Sărmașu, precum și noilor consilieri locali din Sărmașu, pe care i-a îndemnat să pună interesele cetățenilor mai presus de cele personale sau de partid.

Zestre de proiecte de 12 milioane de euro

În mod simbolic, actualul și fostul primar au stat la aceeași masă pe durata ceremoniei, alături de Mara Togănel, prefectul județului Mureș. În discursul adresat celor prezenți, Ioan Mocean a afirmat că respectă ”hotărârea și votul cetățenilor sărmășeni” din 27 septembrie și a transmis felicitări noului primar, Valer Botezan, precum și mulțumiri echipelor de consilieri locali și angajaților Primăriei orașului Sărmașu alături de care a lucrat timp de 16 ani în calitate de primar și 4 ani în calitate de viceprimar.

”Îi urez să aibă mandate multe de aici încolo, dar mandatele să fie cu succes”, i-a transmis Ioan Mocean noului primar al orașului Sărmașu.

Totodată, Ioan Mocean a făcut și un scurt bilanț al celor 16 ani în care s-a aflat la conducerea Primăriei, perioadă în care ”fața Sărmașului s-a schimbat mult în bine”. Referindu-se la mandatul 2016-2020, Ioan Mocean a menționat că a reușit, alături de echipa din Primărie, să lase ”o zestre investițională de aproape 12 milioane de euro, proiecte semnate la ADR Centru, proiecte semnate la Guvernul României”.

”Aceste proiecte trebuie implementate și duse la bun sfârșit pentru binele locuitorilor orașului Sărmașu”, și-a completat ideea Ioan Mocean.

Prefectul, încredere în evoluția Sărmașului

În mesajul adresat sărmășenilor, prefectul județului Mureș a felicitat atât fosta echipa de conducere a Primăriei orașului Sărmașu, cât și noua echipă care va administra, în următorii patru ani, orașul Sărmașu, căreia i-a transmis că ”Sărmașu trebuie să evolueze.”

”Am încredere că așa cum foarte bine ați spus și dumneavoastră, veți face administrație. Și veți face administrație în slujba sărmășenilor pentru că v-au învestit cu încrederea lor”, a spus Mara Togănel.

”Știu că este o perioadă grea și vă asigur că eu, în calitate de prefect al județul Mureș, și echipa Instituției Prefectului vom fi alături de dumneavoastră de fiecare dată așa cum bine știți și dumneavoastră că am fost alături de administrația anterioară și orice proiect aveți pentru sărmășeni gândiți-l spre viitor, spre evoluție”, a completat prefectul județului Mureș.

Echipă de 15 consilieri locali

În legislatura 2020-2024, Consiliul Local al orașului Sărmașu va avea 15 consilieri locali, distribuirea mandatelor fiind următoarea: 4 pentru PNL, 4 pentru Alianța pentru Sărmașu (APS), 3 pentru UDMR, 2 pentru Pro România, 1 pentru Asociația Partida Romilor ”Pro Europa” și 1 pentru PMP.

În cadrul aceluiași eveniment, 14 din cei 15 consilieri locali au depus jurământul, după cum urmează: Floarea Baciu (PNL), Ilie Florin Botezan (APS), Marinel Florin Bota (APS), Doru Alin Feier (PMP), Armin Gașpar (Asociația Partida Romilor ”Pro Europa”), Vasile Macarie (Pro România), Dragoș Mărica (PNL), Ioan Mocean (PNL), Doina Camelia Moga (APS), Damaschin Sîrbu (Pro România), Adrian Șăulean (APS), Vasile Șugar (PNL), Viragos Toth Alexandru (UDMR) și Zsigmond Béla László (UDMR).

Aflat pe locul 1 pe lista UDMR pentru Consiliu Local al orașului Sărmașu, fostul viceprimar Sallai Imre a anunțat că din motive personale renunță la mandatul de consilier local, acesta urmând să fie ocupat, într-o ședință viitoare, de un membru supleant aflat pe lista de candidați a ”Lalelei”.

Speranțe într-o colaborare bună cu Consiliul Local

La finalul evenimentului, Valer Botezan a acordat cotidianului Zi de Zi un mini-interviu, primul în calitate de nou primar al orașului Sărmașu.

Reporter: Care sunt principalele obiective pe care vi le-ați propus în perioada viitoare?

Valer Botezan: Principalele obiective pe care mi le-am trasat și sper că împreună cu noul Consiliu Local le vom reglementa sunt atragerea de investitori în orașul Sărmașu prin acordarea de facilități pentru construirea de fabrici care să creeze noi locuri de muncă, atragerea tinerilor în localitatea Sărmașu, întinerirea localității, dar și rezolvarea problemelor curente, apa și canalizare, care sunt deficitare în acest moment.

Rep.: Proiectele primarului depind și de voința Consiliului Local. Ce așteptări aveți în acest sens de la noua echipă de consilieri locali?

V.B.: Sunt convins că va fi o colaborare bună pentru că atât eu, cât și consilierii locali aleși, au fost aleși și ni s-a acordat încredere pentru un program de bună guvernare locală și nu cred că aleșii locali din Consiliul Local vor nesocoti voința cetățenilor. Cred că va fi o colaborare foarte bună, numai în interesul cetățenilor.

Rep.: Cum vedeți viitorul orașului Sărmașu peste un deceniu?

V.B.: Peste un deceniu văd o localitate mai tânără, cu mai multe locuri de muncă, mai prosperă și cu un viitor mai bun.

Text și foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE