Lucrări de toamnă ale Administrației Bazinale de Apă Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 303 Vizualizări

Lucrări de toamnă ale Administrației Bazinale de Apă Mureș

În urma creșterilor de nivele şi debite, datorate topirii zăpezilor şi a precipitațiilor abundente din anii anteriori, precum şi din blocarea cursului de apă cu arbori, pe râul Târnava Mică, în zona localității Cornești, s-au produs eroziuni pe malul stâng pe o lungime de 150 m.
Lucrătorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, Sistemul Hidrotehnic Târnăveni, au întreprins măsuri pentru stingerea eroziunii active a malului stâng al râului Târnava Mică, pe de o parte o lucrare de protecție de mal pe o lungime de 110 m cu prism de anrocamente cu un volum de 220 mc şi rogojină din fascine de Ø30 cm, iar pe o lungime de 40 ml unde avem o eroziune cu săgeata de 9 m, s-a efectuat o protecție de mal cu prag deversant, cu un volum de piatră de 120 mc și rogojină din fascine de Ø30 cm.

În cursul lunii octombrie 2020, angajații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, Sistemul Hidrotehnic Alba, F.L. Alba, au efectuat lucrări de decolmatare, apărări de mal din anrocament/praguri de fund, pe Valea Hapria la Teleac, Comuna Ciugud, pe activitatea de intervenție în urma inundațiilor din iunie-iulie 2020.
La Teleac, echipa de specialiști s-a confruntat cu câteva puncte critice, de urmare au fost executate 3 lucrări de apărare de mal din anrocament și 2 praguri de fund.

În perioada august-octombrie 2020, personalul din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, Sistemul Hidrotehnic Mediaș, au realizat lucrări de decolmatare și stopare eroziune de mal cu gabioane, pe pârâul Șeica, intravilan localitatea Șeica Mică cât și pe pârâul Richiș, în localitatea cu același nume, comuna Biertan, ambele în județul Sibiu.

Sursa: Apele Române Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE