Investiții în industria farma românească propuse de PSD Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 691 Vizualizări

Investiții în industria farma românească propuse de PSD

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, deputatul PSD de Mureș Corneliu Florin Buicu, a declarat, într-un interviu acordat revistei economice Transilvania Business, că pentru perioada viitoare, de după alegerile parlamentare, Partidul Social Democrat propune un program concret de guvernare în domeniul sănătății.

Apel la ”patriotism economic”, apolitic

Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu a precizat că programul propus de specialiștii din cadrul PSD este de fapt ”un pact pentru sănătate”, fără coloratură politică.

”Ne dorim un pact pentru sănătate. Sănătatea este prioritară și mai puțin disputele politice. Sănătatea nu are culoare politică și în acest domeniu chiar avem toată deschiderea. Am făcut un apel în urmă cu mult timp către Guvern și către actuala putere a Dreptei Unite pentru a ne pune toți la masă pentru a găsi cele mai bune soluții”, a explicat Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu.

Una din măsurile propuse de social-democrați se referă la ”modalitatea de a investi în fabricile de medicamente sau în fabricile de materiale sanitare de care am dus atâta lipsă și de care vom avea nevoie în continuare.”

”Acest patriotism economic este foarte important. În Programul de Guvernare al PSD avem prevăzută inclusiv o sumă care va putea fi utilizată pentru sprijinirea investițiilor în linii de fabricație de medicamente, respectiv investiții în fabrici de materiale de protecție”, a declarat Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu.

Dialog cu partenerii sociali

Potrivit președintelui Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, propunerile făcute de social-democrați în Programul de Sănătate au la bază discuții avute cu reprezentanți ai organizațiilor sociale din industria de profil.

”Toate propunerile noastre, atât din lupta anti-COVID, dar și din Programul de Sănătate, au la bază discuții care au avut loc cu partenerii sociali, indiferent că vorbim de organizații ale pacienților, organizații ale profesioniștilor, patronate, sindicate, sau reprezentanți ai industriei. O să încerc să vă dau un exemplu pe care l-am primit de la un manager de companie românească, care ne-a spus în felul următor: o linie de fabricație care să îndeplinească criteriile GMP costă aproximativ 20 de milioane de euro. Alegerile din România costă 200 de milioane de euro. Cu alte cuvinte, costurile alegerilor din România sunt 10 fabrici de medicamente din România. Și am dat o cifră, ca să ne facem idee cam ce înseamnă investițiile în linii de fabricație. Trebuie să subliniez următorul lucru: în momentul în care noi am diferențiat clawback-ul, el a fost diferențiat pe trei categorii: inovativ, produs generic și a treia categorie, indiferent că vorbim de inovativ sau generic, produs în România pe o linie de fabricație”, a explicat Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu.

Efecte benefice

Referindu-se la efectele unor viitoare investiții în linii de fabricație din România, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților a arătat că acestea vor fi benefice atât pentru industria farma autohtonă, cât și pentru economiile locale.

”Cu alte cuvinte, produsul din România, fabricat în România, trebuie să beneficieze de sprijin astfel încât să poată deveni atractive investițiile în linii de fabricație din România. Prin acest lucru înființăm locuri de muncă, avem aici capacitățile de producție, având capacitățile de producție aici, ne asigurăm și nevoia în primul rând de la nivel național, dar având capacități de producție suficiente putem noi să fim exportatori de produse medicale. România are producători care în mod normal își pot extinde capacitățile de producție din România, ceea ce ne dorim și noi. România, în momentul de față, are linii de fabricație de perfuzabile, la Timișoara, avem fabrici la Cluj, nu mai vorbesc de Târgu Mureș unde avem linii de fabricație și mai multe fabrici și nu mă refer numai la fabrici românești, ci la faptul că dacă sunt linii de fabricație din Târgu Mureș pentru mine sunt românești în sensul în care în aceste fabrici lucrează români, aceste fabrici sunt aici, chiar dacă ele aparțin unor companii multinaționale. Investiția este aici. Impozitele pe salarii, alte tipuri de impozite, sunt plătite în România și atunci mergem pe această variantă de a încuraja investițiile în linii de producție în România”, a punctat Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu.

Arina TOTH

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația județeană Mureș, executat de SC Agridor Media SRL, tiraj 2.000 de exemplare, Cod Mandatar Financiar 11200020)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE