Spectacol audio produs de un teatru din Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 495 Vizualizări

Spectacol audio produs de un teatru din Târgu Mureș

Spectacolul de teatru audio „S-a întâmplat într-o joi” de Elise Wilk este produs de Teatrul3g HUB, din Târgu Mureș, în cadrul proiectului 3g RadioActiv.

Spectacolul este regizat de Ándi Gherghe și prezintă realităţi specifice societăţii româneşti, cu şomeri debusolaţi, tabloide care fabrică peste noapte „vedete de carton”, familii înghesuite în blocuri tip cutie de chibrituri, tineri care îşi petrec aproape tot timpul pe internet.

Piesa ,,S-a întâmplat într-o joi” de Elise Wilk e formată dintr-o serie de monologuri.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Teatrului 3g HUB, ,,scrise în contextul crizei economice din 2008, textele rezonează cu emoțiile și sentimentele care ne încearcă în 2020” și ,,vorbesc despre singurătate şi despre nevoia de atenţie din partea celorlalţi, despre acel strigăt de ajutor pe care îl lansăm uneori şi pe care avem impresia că nimeni nu îl aude”.

Spectacolul prezintă opt povești cu oameni, aşa cum sunt ei: cu normalitatea şi stranietatea lor, cu obsesiile şi nefericirile lor. Dorinţa de a avea pe cineva aproape, teama de singurătate, frica de a nu fi acceptat de către ceilalţi  sunt, toate, sentimente profund umane, indiferent de contextul socio-economic.

Din distribuție fac parte actorii: Larisa Dobrin, Cristi Bojan, Toni Nica, Andreea Drăgan, Lorena Râpea, Laura Mihalache, Dragoș Stoenescu și Dragoș Florea.

Spectacolul a fost înregistrat cu sprijinul Republic Production, partener în cadrul proiectului. În 2020, proiectul 3g RadioActiv este cofinanțat de Municipiul Târgu Mureș prin concursul pentru finanțarea proiectelor culturale 2020.

„Prin 3g RadioActiv, ne propunem să revitalizăm ideea de teatru radiofonic în format audio digital, prin producerea unei serii de podcasturi de ficțiune. În luna decembrie vom mai publica două spectacole audio: „Poveste din Transilvania” de George Ștefan și „Aventurile lui Jonathan Gullible. O odisee liber-schimbistă” de Ken Schoolland. Vom continua proiectul și în anul 2021, când ne dorim să producem un serial audio de ficțiune despre sistemul de învățământ din România”, au precizat reprezentanții Teatrului 3g HUB.

Primele două episoade ale spectacolului de teatru audio ,,S-a întâmplat într-o joi”,  pot fi ascultate pe:

anchor.fm:https://anchor.fm/3g-radioactiv,

YouTube:https://www.youtube.com/playlist?list=PLNgJSfEkMhd3HMCkjBYfWP7XxBvmCGAuY

Spotify:https://open.spotify.com/show/0Tqxl5U4rTdA2yS9PPwqgz.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE