Home / Slider / Flash news Apele Române Mureș

Flash news Apele Române Mureș

• Specialiștii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, SH Turda, FL Baia de Aries, au finalizat zile acestea măsurile pentru stingerea eroziunilor active a malurilor, apărute în urma inundațiilor din lunile iunie-iulie 2020, prin lucrari de apărare de mal din anrocament marea și asigurarea capacității de transport a albiei minore prin lucrari de reprofilare/decolmatare, pe cursul de apă Ocolis, în localitatea cu același nume.

Prismul de anrocamente asigură stabilitatea albiei şi a malului împotriva acțiunii de erodare a apei şi a ghețurilor şi preia afuierile maxime ale fundului albiei, punând în siguranță sectorul de mal avariat.

Lucrările au fost executate cu Excavatorul JSB JS160 și Buldozer KOMATSU D37, cumulând un volum de lucrări de 200 mc de anrocamente.

• La Administrația Bazinală de Apă Mureș lucrările continuă conform Programului Anual de Gospodărire a Apelor.

Specialiștii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, SH Turda, FL Baia de Arieș, au efectuat lucrări de Reprofilare și Decolmatare a Văii Ocoliș, la Ocolis, “Asigurarea capacității de transport a albiei minore a cursului de apă”, pe activitatea de întreţinere și intervenție în urma inundațiilor din iunie-iulie 2020.

Lucrările au fost executate pe o lungime de 3 km, cu Buldozere KOMATSU D37, cumulând un volum de lucrări de 2700 mc de material.

• Acumularea permanentă Ighiş a împlinit 42 de ani!

Proiectantul lucrărilor de la acumularea Ighiș a fost ICPGA București, proiectul fiind avizat de Consiliul Național al Apelor în anul 1972. Lucrările au fost efectuate în perioada 1972-1978, intrarea în exploatare a avut loc la data de 27 noiembrie 1978.

Acumularea Ighiș are ca scop alimentarea cu apă a orașului Copșa Mică, a SC Sometra S.A. și atenuarea undelor de viitură prin acumularea unui volum de 1,12 mil. m3 între NNR și nivelul maxim de Exploatare.

Administrația Bazinală de Apă Mureș prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, Sistemul Hidrotehnic Ighiș se ocupă de exploatarea, administrarea și realizarea de studii specifice.

Sursa: Apele Române Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lucreția Cadar: „Educația și sănătatea sunt două dintre prioritățile comunei Deda în mandatul 2020-2024”

Învățământul și sănătatea reprezintă două din domeniile prioritare la nivelul comunei Deda. O certitudine în …