Home / Invatamant / Învățământul continuă online

Învățământul continuă online

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au transmis marți, 8 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma ordinului 6.122/7.12.2020, semnat de ministrul Monica Anisie, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal se suspendă pentru perioada 9 – 23 decembrie.

,,Ordinul de ministru are la bază Hotărârea Consiliului Național pentru Situații de Urgență  nr. 57/2020. În această perioadă, 9 decembrie – 23 decembrie, activitățile didactice se vor organiza, în continuare, în mediul online, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020”, se menționează în comunicat.

Dacă activitățile didactice nu se pot desfășura în mediul online, inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ preuniversitar, au obligația de a asigura resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.

Ulterior acestei perioade de suspendare a cursurilor, conform structurii anului școlar, în intervalul 23 decembrie – 10 ianuarie, elevii vor avea vacanța de iarnă.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

A apărut noul număr al revistei Alumni

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș anunță apariția …