Home / Invatamant / Învățământul continuă online

Învățământul continuă online

Distribuie

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au transmis marți, 8 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma ordinului 6.122/7.12.2020, semnat de ministrul Monica Anisie, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal se suspendă pentru perioada 9 – 23 decembrie.

,,Ordinul de ministru are la bază Hotărârea Consiliului Național pentru Situații de Urgență  nr. 57/2020. În această perioadă, 9 decembrie – 23 decembrie, activitățile didactice se vor organiza, în continuare, în mediul online, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020”, se menționează în comunicat.

Dacă activitățile didactice nu se pot desfășura în mediul online, inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ preuniversitar, au obligația de a asigura resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.

Ulterior acestei perioade de suspendare a cursurilor, conform structurii anului școlar, în intervalul 23 decembrie – 10 ianuarie, elevii vor avea vacanța de iarnă.

Andreea ȚIȚIU


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sesiune de preadmitere la UMFST Târgu Mureș

Distribuie Oficiul pentru Admitere (OAd) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George …