”Satul meu – leagăn de dor”, proiect derulat la Școala Gimnazială ”Vasile Pop” din Grebenișu de Câmpie Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 487 Vizualizări

”Satul meu – leagăn de dor”, proiect derulat la Școala Gimnazială ”Vasile Pop” din Grebenișu de Câmpie

”Eu cred că veșnicia s-a născut la sat”… așa mărturisea poetul Lucian Blaga în ”Sufletul satului”, o convorbire imaginară cu o ”copilă” ca și cum îi lăsa o moștenire de care să aibă grijă. Într-adevăr, veșnicia s-a născut la sat pentru că acolo se întâlnesc Dumnezeu, pământul și omul. Satul este ”gura de rai”, un loc al mărturiei că noi ”locului ne ținem”.

Dragostea față de satul natal i-a determinat pe elevii Școlii Gimnaziale ”Vasile Pop” din Grebenișul de Câmpie să se înscrie la concursurile din cadrul proiectului educațional ”Satul meu – leagăn de dor” organizat de Școala Gimnazială ”Vasile Pop”, sub coordonarea subsemnatei. Scopul proiectului a fost cunoașterea și respectarea valorilor fundamentale ale culturii naționale și ale satului românesc, precum și promovarea imaginii comunei Grebenișul de Câmpie.

Elevii, deși studiază online în această perioadă, s-au înscris în număr foarte mare la cele trei concursuri: de interpretare, de fotografie/ video și de creație, realizând lucrări deosebite despre satul lor natal: colaje foto-video, machete, compuneri, poezii, precum și înregistrări video, recitând poezii care aveau ca tematică satul natal și interpretând cântece populare specifice zonei sau colinde.

S-au remarcat elevii: Pop Aura, Vereș Cezar, Cordoș Larisa, Hărșan Natalia, Suciu Salomeea, Socaci Ciprian, Pavel Nicolas, Dascăl Raul, Bucur Darius, Salaghie Bianca, Solovăstru Valentin și Solovăstru Nicoleta, aceștia obținând premiile I, II și III, însă s-au acordat și mențiuni pentru fiecare secțiune în parte, juriul fiind pus în mare dificultate, deoarece toate lucrările au fost deosebite iar clasamentul a fost greu de realizat. În perioada derulării proiectului, 19 noiembrie 2020 – 4 decembrie 2020, au fost postate pe pagina Facebook a școlii toate lucrările elevilor, aceștia primind aprecieri și laude din partea membrilor comunității și nu numai.

Imaginea satului Grebeniș a fost inedit reprezentată de către elevii școlii care au muncit mult pentru a arăta în ce sat frumos locuiesc, tradițiile locale care trebuie păstrate din generație în generație, precum și portul popular pe care l-au îmbrăcat cu drag ori de câte ori au avut ocazia, chiar și acum, pentru a avea filmulețe autentice în cadrul proiectului.

Domnul primar Gojman Ștefan a fost încântat de acest proiect, sponsorizând acordarea premiilor elevilor. De asemenea, doamna administrator financiar a școlii, David Mădălina, precum și doamna secretară Iușan Dorina și domnul profesor de sport Haidu Sebastian au dorit să contribuie la premierea elevilor, apreciind implicarea și ambiția acestora.

Mulțumesc tuturor elevilor pentru implicare, ambiție și creativitate, le simțim lipsa de la școală și așteptăm cu nerăbdare reînceperea școlii cu prezența lor fizică în bănci. Doresc să le reamintesc două citate după care să se ghideze ”Natura ne aseamănă, educația ne deosebește”, ”Voi sunteți schimbarea pe care vreți să o vedeți în lume”.

Prof. dr. Dumitrița Florina POP,

Director, Școala Gimnazială ”Vasile Pop” din Grebenișu de Câmpie

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE