Beneficiile pentru sănătate ale vinului alb Diverse
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 574 Vizualizări

Beneficiile pentru sănătate ale vinului alb

Vinul roșu este văzut ca Sfântul Graal al alcoolului, în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate. Obține o mulțime de atenție pentru antioxidanții pe care îi conține, pe bună dreptate. Nici vinul alb nu este mai prejos și, deși nu conține aceiași antioxidanți puternici ca vinul roșu, acesta are unele beneficii similare pentru sănătate, cum ar fi scăderea riscului de boli de inimă.

Fanii vinului alb s-ar putea întreba ce beneficii pentru sănătate ar putea obține din băutura lor favorită. Turnați-vă un pahar rece de „Dominum Alb” de la Crama Ceptura sau din sortimentul dvs. preferat de vin alb și aruncați o privire.  

O turnare generoasă

Paharele de vin sunt de toate formele și dimensiunile, iar ce înseamnă un pahar pentru dvs. ar putea fi chiar două pentru altcineva. Consumul de alcool ușor până la moderat este asociat cu beneficii pentru sănătate, dar băutul abundent poate provoca probleme precum hipertensiunea arterială și fibrilația atrială.

Centrele pentru controlul bolilor consideră că 150 ml dintr-o sticla de vin înseamnă un pahar, vinul având în jur de 12% alcool. Berea are un procent mai mic, motiv pentru care puteți bea mai multă, iar shoturile au un procent foarte mare, motiv pentru care beți foarte puțin.

Ar putea fi util să măsurați 150 ml în paharul dvs. de vin preferat, astfel încât să aveți o idee despre cât ar trebui să turnați pentru o băutură. Astfel, puteți respecta recomandările pentru sănătate.

Paradoxul francez

Unul dintre cele mai faimoase cazuri pentru beneficiile pentru sănătate ale vinului se numește paradoxul francez. În Franța, este obișnuit să se consume alimente bogate în grăsimi saturate, care provin de obicei din produse de origine animală, cum ar fi carnea sau lactatele. Există dovezi că consumul de cantități mari de grăsimi saturate duce la boli de inimă.

În mod ciudat, rata bolilor de inimă nu este foarte mare în Franța. În comparație cu alte țări, consumul de vin este mai mare, iar unii cercetători au susținut că vinul băut în Franța ar putea compensa cantitatea mare de grăsimi saturate consumate.

De-a lungul timpului, paradoxul francez a stârnit interesul pentru vin ca supliment de sănătate și a dus la mult mai multe cercetări.

Vin roșu sau alb?

Avantajele de a bea unul sau două pahare de vin alb pe seară nu sunt tocmai simple. Vinul roșu și cel alb au propriul lor set de antioxidanți, astfel încât cercetătorii trebuie să le testeze independent. Vinul conține alcool, ceea ce înseamnă că cercetătorii trebuie să testeze vinul nonalcoolic, pentru a vedea dacă alcoolul în sine oferă beneficii sau dacă substanțele chimice găsite în vin sunt responsabile.

Puterea polifenolilor

S-au efectuat mai puține studii asupra vinului alb, deoarece vinul roșu primește majoritatea atenției. Diferența între roșu și alb este conținutul de polifenoli. Vinul roșu are de aproximativ 10 ori cantitatea de polifenoli a vinului alb. Un polifenol este un antioxidant găsit în plante.

Potrivit unui articol din ScienceDirect, polifenolii sunt una dintre cele mai bune substanțe pentru prevenirea sindromului metabolic, ce poate duce la probleme precum bolile de inimă și diabetul.

Fără acești polifenoli puternici, vinul alb reușește să își mențină relevanța, în termeni de beneficii pentru sănătate. Un studiu din 2018 a arătat că vinul alb îmbătrânit are mai multe beneficii pentru inimă decât ginul. Asta arată că vinul alb are substanțe chimice benefice, altele decât alcoolul pe care îl conține.

Studiul a arătat că vinul alb a ajutat la repararea celulelor endoteliale. Un articol din ScienceDirect explică faptul că celulele endoteliale acoperă vasele de sânge, motiv pentru care vinul alb are beneficii de protecție a inimii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE