Home / Recomandări zi de zi / S-a lansat programul Rabla pentru electrocasnice!

S-a lansat programul Rabla pentru electrocasnice!

Direcția de Comunicare, Transparență și IT din cadrul  Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor au anunțat prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că marți, 15 decembrie, de la ora 12.00, s-a lansat programul Rabla pentru electrocasnice, iar toți cei interesați se pot înscrie în acest program în aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – AFM – www.afm.ro  și la secțiunea programului: https://electrocasnice.afm.ro/.

,,Am alocat, în acest an, un buget total de 40 de milioane de lei. Acest buget, dublu față de anul 2018, va permite utilarea caselor, a cel puțin  100.000 de români, cu aparate electrocasnice de ultimă generație care vor respecta mediul și care vor reduce factura de plată pentru curentul electric”, a informat ministrul Mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet.

După înregistrarea în aplicație, aceasta va emite un voucher electronic cu o valabilitate de 15 zile, iar cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, unde va lăsa aparatul vechi pe care vrea să îl înlocuiască și va achiziționa aparatul nou pe care și-l dorește.

Ce electrocasnice fac parte din program

În cadrul programului, se oferă persoanelor fizice vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, după cum urmează: 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A; 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/ an; 500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete.

,,După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, în maxim 15 zile, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit”, se menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: ,,Cuierul gratuit”, acțiune caritabilă în sezonul rece

Mária Koreck, președintele Asociației Divers din Târgu Mureș, a fost prezentă, marți, 19 ianuarie în …