Home / Administratie / Mureș: Acțiune a polițiștilor în zonele cu trecere la nivel cu cale ferată

Mureș: Acțiune a polițiștilor în zonele cu trecere la nivel cu cale ferată

Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a transmis joi, 17 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că la data de 16 decembrie, polițiștii serviciului rutier Mureș, împreună cu cei ai secției regionale de Poliție Transporturi Mureș au acționat pentru prevenirea accidentelor produse în zona trecerilor la nivel cu cale ferată, activitatea având ca scop conștientizarea de către participanții la traficul rutier  cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere și a obligațiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

La acțiune au participat peste 30 de polițiști și au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, dintre care 47 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu cale ferată, 46 pentru alte abateri prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002 și alte 9 reprezentând sancțiuni prevăzute în alte acte normative.

Au fost reținute 24 de permise de conducere, dintre care 14 pentru încălcarea normelor rutiere privind trecerea la nivel cu cale ferată și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat și o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice și una de altă natură.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sediu nou pentru CSM Târgu Mureș! Contractul de 11.450 de lei/lună cu Asociația Transil, reziliat!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 21 ianuarie, cu prilejul unei conferințe …