Home / Cultură / Festival privind celebrarea artiștilor și a oamenilor de cultură

Festival privind celebrarea artiștilor și a oamenilor de cultură

Teatrul 3g HUB, în parteneriat cu Asociația K’arte și Noiseloop Studio, vor organiza, în perioada 15 – 31 ianuarie, cea de-a doua ediție a festivalului Forma, în urma câștigării unui grant prin programul ,,Zilele Culturii Naționale 2021”, organizat de Ministerul Culturii.

Conform informațiilor furnizate de către reprezentanții Teatrului 3g HUB, festivalul Forma 2 se va desfășura sub sloganul Cultural Local și se va concentra pe celebrarea artiștilor și a oamenilor de cultură care au îmbogățit prin activitatea lor orașul Târgu Mureș. 

Dintre evenimentele festivalului fac parte: 

1. Realizarea unei instalații de lumină în spațiu public intitulată ,,LUMI.NATIV”, de către artistul Lucian-Emilian Matei, în data de 30 ianuarie.

2. Prezentarea colecției Etnografia, privind piese de costum popular de o vechime considerabilă, portul popular al diferitelor zone etnografice de pe teritoriul României, în data de 24 ianuarie.

3. Realizarea și difuzarea a două videoclipuri de către Radu Bălaș, proprietarul brandului și al canalului de youtube ,,Old Romania”: ,,Povestea ciorbei la români”, în data de 24 ianuarie și ,,Cele 12 invenții ale lui Henri Coandă”, în data de 28 ianuarie.

4. Realizarea, în vitrina galeriei Camera K’Arte, a două expoziții coordonate de Simion Moldovan, în perioada 15 – 20 ianuarie și de către Gábor Hunor Veress, în perioada 22 – 27 ianuarie, și a unui performance online, ,,We play ourselves” coordonat de către  Oproiu Nicolette, în data de 29 ianuarie.

5. Realizarea și difuzarea online a filmului de scurt-metraj ,,Un loc mai bun”, în data de 31 ianuarie.

6. Prezentarea online a înregistrării spectacolului ,,Mihai Viteazul”, în data de 24 ianuarie.

Toate evenimentele vor fi transmise online. Pentru mai multe detalii, sunt puse la dispoziție link-urile următoarelor pagini de facebook:

Teatrul 3g HUB https://www.facebook.com/3ghubromania,

Asociația K’arte https://www.facebook.com/asociatia.karte,

Noiseloop Studio, https://www.facebook.com/noiseloopstudio.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Autoturism răsturnat pe E60, în Mureș!

Pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Sighișoara au fost solicitați să intervină luni dimneața, …