Home / Administratie / Târgu Mureș: Licitația pentru 32 de autobuze electrice noi, finalizată!

Târgu Mureș: Licitația pentru 32 de autobuze electrice noi, finalizată!

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au anunțat în cursul zilei de marți, 19 ianuarie, faptul că transportul public de călători din municipiile Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Slatina, Suceava, Târgu Mureș și Pitești, se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – MDLPA, a procedurii de atribuire a achiziției publice pentru 131 de autobuze electrice de circa 12 metri, operabile în condiții de deal.

Municipiul Târgu Mureș va beneficia de 32 de autobuze electrice, 10 stații de încărcare rapidă și 32 de stații de încărcare lentă.

Ofertantul câștigător este Solaris Bus & Coach, iar produsul ofertat este Solaris Urbino Electric nE12 – Polonia.

Valoarea contractului este de 81.920.000 de lei, fără TVA.

De asemenea, în ceea ce privește municipiul Târgu Mureș, mai sunt în evaluare alte trei proiecte de achiziție, care se vor finaliza în perioada următoare.

Finanțarea este asigurată de către MDLPA, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, prioritatea de investiții 4e – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special în zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ, prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Autoturism răsturnat pe E60, în Mureș!

Pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Sighișoara au fost solicitați să intervină luni dimneața, …