Oprirea jafului din pădurile României, în atenția AUR Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 593 Vizualizări

Oprirea jafului din pădurile României, în atenția AUR

Deputatul AUR de Mureș Dan Tănasă a anunțat vineri, 29 ianuarie, cu prilejul unei conferințe de presă susținută la Târgu Mureș, că formațiunea politică pe care o reprezintă ”nu promite marea cu sarea”, dar ”și-a propus din start să facă o politică altfel”, ”de bun simț, axată pe valori, principii și pe oameni bine pregătiți”.

Apărarea pădurilor, chestiune de securitate națională

Astfel, Dan Tănasă a promis că în Parlamentul României AUR va acționa cu toate forțele pentru oprirea defrișării pădurilor prin includerea acestui subiect într-o Strategie de Securitate Națională.

”Considerăm că este un subiect de interes național care ar trebui să fie cuprins într-o Strategie de Securitate Națională. În momentul acesta, de mult prea mult timp presa scrie și publică anchete despre defrișările din păduri în timp ce clasa politică ne spune că ceea ce vedem noi cu ochii noștri nu există. Există nenumărate anchete de presă, documentare, există oameni, analiști, există experți, politicieni, îmi amintesc de un politician din Austria care încerca să atragă atenția asupra acestui subiect, doar că la București nu vede nimeni. Îmi pare foarte rău că la București nu se înțelege că tema este una fundamentală, sunt revoltat pentru faptul că trăiesc într-o țară în care un ministru al Mediului a fost otrăvit – înțeleg că avem o confirmare oficială a autorităților, că ministrul a fost otrăvit, ceea ce este de noaptea minții. Pe mine mă revoltă profund această gestiune și nu vreau să trăiesc alături de niște oameni care au fost în stare să otrăvească un ministru doar pentru că a încercat să facă ceva în privința defrișării pădurilor”, a declarat deputatul AUR de Mureș.

Mesaj către Klaus Iohannis: ”Ajunge!”

Deputatul Dan Tănasă a mai precizat că Alianța pentru Unirea Românilor va solicita Ministerului Mediului o situație exactă despre pădurile din România și va încerca să îi explice președintelui României că ”ajunge cu defrișările.”

”Tema defrișărilor pădurilor e de interes public național, e o temă care apare cred că zilnic sunt știri cu privire la această temă. Vom solicita prin intermediul procedurilor parlamentare, Ministerului Mediului, să ne comunice o situație. În momentul de față presa vorbește, dar statul nu știe cât mai are în proprietate pădure, cât e în proprietate privată. Vom solicita Ministerului mediului mai întâ cifrele exacte, să știm exact ce pădure mai are statul, ce pădure este în proprietate privată și să știm care a fost cuantumul sancțiunilor aplicate în ultimii ani cu privire la defrișările ilegale, să vedem și noi ce dosare sunt. Este inacceptabil ca acest subiect să nu fie tratat serios de către clasa politică. Singurii care trateză serios această problemă sunt presa și activiștii de mediu. În rest, cei care au decizia și care ar putea să facă ceva mâine tot timpul zâmbesc, râd tâmp de multe ori, ne spun că ceea ce vedem cu ochii noștri nu vedem. Vom face acest demers sistematic și vom încerca să îi explicăm și președintelui Iohannis că ajunge, credem că s-a ajuns la un nivel absolut inacceptabil”, a afirmat deputatul AUR de Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE