Home / Comune / Școala reîncepe în Ibănești după scenariu verde

Școala reîncepe în Ibănești după scenariu verde

Distribuie

Semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021 începe în comuna Ibănești după scenariu verde. Potrivit reprezentanților Primăriei Ibănești,  desfășurarea orelor cu prezența fizică în sălile de clasă a preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și gimnazial și a profesorilor se va desfășura în toate cele patru școli din Ibănești, cu respectarea normelor de protecție sanitară impuse de perioada de pandemie.

Reîntâlnirea dascălilor cu elevii se va face, așa cum era de așteptat, după proceduri riguroase, pentru respectarea regulilor sanitare, adaptate situației generate de pandemia de coronavirus (SARS-CoV-2). Distanțarea fizică și purtarea măștii de protecție rămân obligatorii.

„După câteva luni de predare online, ne pregătim pentru revederea în sălile de clasă cu elevii noștri. Le transmitem că, deși sunt restricții, distanțarea fizică nu ne lasă să îi îmbrățișăm pe fiecare în parte, așa cum ne-am dori, iar măștile ne acoperă zâmbetele, rămânem împreună, se pot baza în orice moment pe noi și îi așteptăm cu drag”, a precizat pentru www.ibanesti.ro Ingrid Dan, directoarea Școlii Gimnaziale Ibănești.

Siguranță și mediu prietenos

Sănătatea elevilor, a familiilor acestora, a cadrelor didactice, precum și crearea unui mediu prietenos pentru copii au fost și rămân priorități pentru Școala Gimnazială Ibănești și Primăria Ibănești. Pentru revenirea în școli, cele două instituții au avut în vedere:

– asigurarea necesarului de măști de protecție în toate școlile
– asigurarea de soluții dezinfectante pentru toate clasele, sălile profesorale, coridoarele și intrările
– asigurarea de dozatoare pentru dezinfectant și săpun cu acționare pe bază de senzor (la intrarea în școli) sau buton (în interiorul școlii) și pentru prosoape de hârtie pentru mâini
– circuite vizibile de deplasare în școală
– se menține distanța de un metru între bănci

– se păstrează începerea decalată a orelor pentru a se evita întâlnirea copiilor din clase diferite în pauze și pe coridoare. Orarul este neschimbat, este cel după care s-au făcut cursurile în lunile septembrie-octombrie 2020
– transport școlar asigurat de către microbuzul școlii și de un autocar suplimentar. Orarul transportului, conform orarului decalat al cursurilor, rămâne neschimbat

– comunicare permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Mureș (DSP)
– copiii își vor regăsi sălile de clasă amenajate vesel și primitor

Important de reținut

Masca de protecţie este obligatorie pentru toți elevii, în toate spațiile de învățământ, atât în interior, cât și în exterior. Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor.

Scenariul de predare comunicat de către Inspectoratul Școlar Județean Mureș, pe baza datelor furnizate de DSP, se va actualiza în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul comunei (incidența cumulată în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori – în prezent, în comuna Ibănești incidența este de 0,94 la mia de locuitori, respectiv patru cazuri). În funcție de evoluția epidemiologică, se poate trece în scenariile doi sau trei care presupun prezență fizică și online la cursuri.

În cazul apariției de cazuri de infectare în școli se va lua, după caz, fie decizia carantinării, fie a suspendării cursurilor respectivei clase pentru 14 zile. Decizia se ia de către conducerea școlii cu consultarea cu DSP.

Sursă: www.ibanesti.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Bătăușul de la ”Papiu”, interdicție de intrare în școală

Distribuie Consiliul de administraţie al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş a aprobat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.