Home / Slider / Mureș: Investiție de peste un milion de lei pentru un Centru social destinat copiilor defavorizați

Mureș: Investiție de peste un milion de lei pentru un Centru social destinat copiilor defavorizați

Primăria orașului Miercurea Nirajului a atribuit societății Building Invest SRL Ernei, în data de 15 ianuarie 2021, un contract în valoare de 1.106.000 de lei, fără TVA, pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru investiția ”Înființare Centru social pentru copii defavorizați în orașul Miercurea Nirajului”, informează licitatiapublica.ro.

Clase pentru copii și sală de mese

Potrivit caietului de sarcini al licitației, contractul prevede prestarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, precum și execuția lucrărilor pentru reabilitarea unei clădiri existente, cu scopul înființării unui centru social pentru copii defavorizați (în partea sudică a clădirii) alături de un cabinet de medicină a familiei și un cabinet oftalmologic (în partea nordică a clădirii), inclusiv organizare de șantier.
În prezent, pe amplasament există o singură clădire, respectiv un singur corp de clădire, iar prin lucrările de intervenție se dorește crearea Centrului social pentru copii defavorizați din orașul Miercurea Nirajului. După restaurare, spațiul va fi alcătuit din hol de primire, două clase pentru copii, o sală de mese (alimentația se va realiza în stil tip “catering”), un oficiu, spațiu tehnic, și spații anexe pentru deservirea acestei funcțiuni. În același timp, se vor realiza astfel și spații moderne necesare funcționării unui cabinet medical de medicină a familiei, și un cabinet de oftalmologie. Astfel, cele două unități, centrul social și cabinetele medicale, vor funcționa ca două unități separate.

50 de viitori beneficiari

Investiția va fi realizată în intravilanul localității Miercurea Nirajului, pe un teren în suprafață totală de 1.003 de metri pătrați aflat în proprietatea orașului Miercurea Nirajului, în vecinătatea străzii Pompierilor și a Pieței Bocskai Istvan.

”În situația prezentă pe amplasamentul studiat este construită o clădire cu regimul de înălțime S parțial plus P, este construită pe fundații de beton, pereții realizați din zidărie de cărămidă, iar acoperișul este de tip șarpantă dulgherească, acoperită cu țiglă ceramică. Într-o parte a subsolului clădirii funcționează un WC public cu acces direct din exterior. A doua parte a subsolului este separată în totalitate de WC-ul public, are acces direct din interiorul clădirii și în prezent se află într-o stare degradată iar din punct de  vedere funcțional nu este folosită. La parterul clădirii funcționează un cabinet medical de medicină de familie, un cabinet oftalmologic, o locuință de serviciu dezafectată, nefolosită, și câteva saloane”, se arată în caietul de sarcini.

Conform aceleiași surse, beneficiarul dorește să reabiliteze clădirea studiată, astfel încât ”se propun lucrări de modernizare, izolare a clădirii și reamenajare a incintei.”

”Centrul social pentru copii defavorizați a fost proiectat pe baza informațiilor existente în cadrul Primăriei orașului Miercurea Nirajului, care a identificat un număr maxim de 50 de copii, potențiali beneficiari, din care 20% dintre aceștia, 10 copii, sunt de etnie rromă”, se precizează în document.

Investiția este prevăzută să fie realizată în termen de 15 luni (3 luni de proiectare și 12 luni de execuție).

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ATENȚIE: Incendiu pe autostradă la Ungheni (UPDATE)

Pompieri din cadrul Detașamentului Târgu Mureș intervin la această oră la un incendiu pe autostrada …