Planuri ambițioase pentru Șerban Crăciun Spiru, cel mai tânăr primar din Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1929 Vizualizări

Planuri ambițioase pentru Șerban Crăciun Spiru, cel mai tânăr primar din Mureș

Avem noi românii un fler de a ne plânge de toate, de la șale până la găurile din asfalt. Trebuie să recunoaștem că mulți dintre noi rămânem doar cu plânsul. Puțini sunt cei care se ridică și încep să facă ceva, un exemplu în acest sens fiind cel mai tânăr primar al județului Mureș, Șerban Crăciun Spiru, edilul șef al comunei Sânpetru de Câmpie, care și-a luat în responsabilitate dezvoltarea comunei natale.

Invitat în data de 26 ianuarie la o emisiunea ”Instituția” de la Televiziunea M9, tânărul primar a afirmat că în Sânpetru de Câmpie „probleme sunt peste tot”, iar cele mai grave probleme ale comunității ”sunt două: drumurile, prin centrul satului și spre Drumul Național, care sunt de neimaginat, cu noroaie.”

”De șase luni plouă și nu putem interveni nici din cauza fenomenelor și nici din cauza banilor. Nu avem resurse financiare. Și, a doua, apa. Pe timpul verii seceta este cruntă. Avem trei sate în care încă nu e introdusă apa. Intenționăm ca din primăvară să demarăm lucrările spre Satul Nou fără firme, doar prin efortul nostru propriu, cu angajații Primăriei, cu utilajul pe care îl avem în dotare, să aducem apa în Satul Nou”, a afirmat Șerban Crăciun Spiru (PMP), aflat la primul mandat de primar.

Deocamdată, canalizare e ”doar în minte”

Dintre toate lipsurile sânpetrenilor, apa și drumurile par a fi cele mai importante pentru revitalizarea comunei, dar nu sunt singurele. Primarul este decis să facă orice e nevoie pentru a le oferi aceste lucruri. Nici un deal nu pare să fie prea înalt pentru Șerban Crăciun Spiru.

„Sunt trei drumuri pe care intenționăm să le asfaltăm în Sângeorz, Tușin și drumul care leagă cu Văleniul, Drumul de pe Vale. Dorim să legăm toate satele de centrul comunei prin asfaltare și fără doar și poate vom introduce apa până la ultima casă și cel mai mare deal. Și canalizarea să o demarăm. În momentul nu este canalizare în comună. O avem doar în minte. Cea mai apropiată localitate cu canalizare, din câte știu, este Sărmașu. Pogăceaua are o canalizare, dar nu este funcțională. O canalizare trebuie să fie și funcțională”, a specificat Șerban Crăciun Spiru.

Niciun sat nu e uitat

Până nu demult, nimeni nu mai credea că există sate sau cătune în România care să funcționeze după normele tehnologice ale secolului XIX, plus niște curent electric și niscaiva internet. Totuși, din comuna Sânpetru de Câmpie face parte un sat care până acum pare să fi fost uitat de conducerile precedente.

„Va fi o asfaltare în satul Bârlibaș, în drumul spre Vale. Nu are nici apă. Cel mai probabil, va trebui să facem satului legătura cu comuna Miheș, printr-o pietruire, deocamdată. Trebuie să fim și realiști. Cred că putem rezolva foarte bine prin pietruirea drumurilor și putem construi niște puțuri forate pentru a băga apa câtorva case rămase acolo. Neavând posibilitate să ducem apă din Mureș până acolo. Și este un lucru realist. Am vorbit la Apele Române pentru ce ne-ar costa și ce acte ar trebui să demarăm pentru a fora puțuri le dorite ca să deservească acestei comunități, care cândva a fost o matcă a Sânpetrului”, a specificat cel mai tânăr primar din județul Mureș.

Proiecte europene

Deși a trecut puțin timp de la preluarea mandatului de primar, Șerban Crăciun Spiru se implică activ în toate proiectele pe care le demarează. Chiar dacă sunt cu fonduri europene sau, după cum am văzut anterior, prin eforturi proprii, primarul nu lasă nimic la voia întâmplării sau la voia… altora.

„Referitor la proiecte, avem un Cămin (Cultural – n.r.) în satul Tușin pe care astăzi este câștigat un proiect european și este în reconstrucție. Îl supraveghem îndeaproape, cu diriginte de șantier, cu angajații primăriei, inclusiv eu, mergem să vedem că totul este în regulă și că totul este conform proiectului, nu „lasă-mă să te las”. Avem un proiect câștigat pe școala din Satul Dâmbu, care are clasele I-IV și grădinița, care va intra în reabilitare din primăvară”, a spus Șerban Crăciun Spiru.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE