Home / Business / Parc Industrial în pregătire într-o comună din Mureș

Parc Industrial în pregătire într-o comună din Mureș

Deputatul USR-PLUS de Mureș Adrian Giurgiu a efectuat, în weekendul care a trecut, o vizită de lucru în comuna Ațintiș. Unul din principalele momente ale vizitei l-a constituit întâlnirea cu proaspătul primar al comunei Ațintiș, Jakab János István.

Potrivit deputatului Adrian Giurgiu, unul din proiectele aflate în agenda autorităților locale din Ațintiș este înființarea unui parc industrial.

”De dimineață, am fost la Primărie, unde am discutat despre situația comunei, problemele pe care le-a găsit, viziunea lui, planurile începute și soluțiile deja implementate, chiar în primele luni de mandat. M-am bucurat când am auzit că toată comuna este racordată la rețeaua de alimentare cu apă potabilă. Recent, au sosit și rezultatele analizelor de laborator ale apei, care sunt bune. La știrile de bine am remarcat și reducerea consumului de curent, la care s-a ajuns prin automatizarea stației de pompare a apei. Primarul Jakab János István a găsit un Plan Urbanistic General expirat care nu a mai fost actualizat! De aceea, a început lucrările pentru un nou PUG, care va cuprinde terenuri suplimentare pentru locuințe, ferme, depozite agricole și un parc industrial”, a precizat deputatul USR-PLUS de Mureș.

O altă provocare a autorităților locale din Ațintiș este identificarea și atragerea de fonduri europene pentru realizarea canalizării.

”În Ațintiș există internet de mare viteză prin fibră optică, dar nevoile comunei sunt multe și de diverse. De aceea, sunt finalizate și studiile pentru două capele și două cămine culturale. Cel mai important este că personalul din Primărie s-a bucurat de venirea lui János și acum funcționarii au un suflu nou în relația cu oamenii din Ațintiș. Sunt foarte motivați și muncesc la proiectele imediate ale comunei, unde urmează să se asfalteze 13 kilometri de drum în momentul în care se găsește soluția de finanțare. Canalizarea rămâne marele of, pentru care sperăm să găsim fonduri europene, în exercițiul financiar 2021-2027”, a subliniat deputatul Adrian Giurgiu.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ștefan Petru Runcan, propuneri pentru salvarea industriei aviatice și HoReCa

Președintele Asociației pentru Dezvoltarea Turismului ASTUR Mureș, Ștefan Petru Runcan, a participat, în urmă cu …