Home / Administratie / Soós Zoltán, focus pe multiculturalitate

Soós Zoltán, focus pe multiculturalitate

Distribuie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat luni, 22 februarie, pe pagina sa de Facebook, faptul că a inițiat o serie de întâlniri cu membri atât din societatea civilă, cât și cu reprezentanți ai vieții culturale din oraș. Tema acestor întâlniri este multiculturalitatea și interculturalitatea Târgu Mureșului.

„Am demarat o serie de întâlniri cu membrii marcanți ai vieții cultural-artistice și ai societății civile din oraș pentru a aborda o temă deosebit de actuală, Târgu Mureșul – oraș multi și intercultural. Preocuparea pentru identitatea noastră (artistică, culturală și civică) este una dintre prioritățile mele. De aceea, doresc să institui un dialog permanent cu membrii marcanți ai vieții culturale târgumureșene care să reflecte specificul orașului nostru și mai ales ceea ce ne unește! Interculturalitatea este definitorie la Târgu Mureș și doresc ca proiectele noastre viitoare să stea sub semnul dezvoltării acelei nișe care ne reprezintă cel mai bine. Noi nu trebuie să intrăm în competiție cu alte orașe pentru a ne construi un brand, noi trebuie să găsim aici la noi acel ceva care este cel mai apropiat de spiritul nostru, deoarece avem valori deosebite în zona culturală”, a transmis Soós Zoltán.

La întâlnire au participat atât cadre universitare, cât și președinți ai unor asociații culturale.

„Cei care au răspuns acestei prime invitații au fost doamnele Alina Nelega scriitor și dramaturg, Koreck Mária, președinte Asociația Divers, Mana Bucur, președinte Uniunea Artiștilor Plastici Mureș, Smaranda Enache, președinte Liga ProEuropa, și domnii prof. univ. dr. Alexandru Lupșa, conferențiar universitar Ungvári-Zrínyi Imre, Cornel Sigmirean, Prof. univ. și Alexandru Cistelecan, critic literar și director revista Vatra”, a specificat edilul-șef.

Alex PĂTRAȘCU

 

De asemenea, verificati

Au început lucrările de reabilitare a pieței din cartierul Dâmbu Pietros. Câte zile vor dura

Distribuie Astăzi, 15 aprilie, au început lucrările de reabilitare a pieței din cartierul Dâmbu Pietros, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.