Soós Zoltán, focus pe multiculturalitate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1626 Vizualizări

Soós Zoltán, focus pe multiculturalitate

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat luni, 22 februarie, pe pagina sa de Facebook, faptul că a inițiat o serie de întâlniri cu membri atât din societatea civilă, cât și cu reprezentanți ai vieții culturale din oraș. Tema acestor întâlniri este multiculturalitatea și interculturalitatea Târgu Mureșului.

„Am demarat o serie de întâlniri cu membrii marcanți ai vieții cultural-artistice și ai societății civile din oraș pentru a aborda o temă deosebit de actuală, Târgu Mureșul – oraș multi și intercultural. Preocuparea pentru identitatea noastră (artistică, culturală și civică) este una dintre prioritățile mele. De aceea, doresc să institui un dialog permanent cu membrii marcanți ai vieții culturale târgumureșene care să reflecte specificul orașului nostru și mai ales ceea ce ne unește! Interculturalitatea este definitorie la Târgu Mureș și doresc ca proiectele noastre viitoare să stea sub semnul dezvoltării acelei nișe care ne reprezintă cel mai bine. Noi nu trebuie să intrăm în competiție cu alte orașe pentru a ne construi un brand, noi trebuie să găsim aici la noi acel ceva care este cel mai apropiat de spiritul nostru, deoarece avem valori deosebite în zona culturală”, a transmis Soós Zoltán.

La întâlnire au participat atât cadre universitare, cât și președinți ai unor asociații culturale.

„Cei care au răspuns acestei prime invitații au fost doamnele Alina Nelega scriitor și dramaturg, Koreck Mária, președinte Asociația Divers, Mana Bucur, președinte Uniunea Artiștilor Plastici Mureș, Smaranda Enache, președinte Liga ProEuropa, și domnii prof. univ. dr. Alexandru Lupșa, conferențiar universitar Ungvári-Zrínyi Imre, Cornel Sigmirean, Prof. univ. și Alexandru Cistelecan, critic literar și director revista Vatra”, a specificat edilul-șef.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE