Finanțare de 3,1 milioane de euro pentru infrastructura din Iernut Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1181 Vizualizări

Finanțare de 3,1 milioane de euro pentru infrastructura din Iernut

Orașul Iernut va avea la dispoziție un anumit buget pentru investiții în lucrări de reabilitare socio-culturală și în infrastructura edilitară adiacentă, începând din primăvara anului 2021 până la finalul anului 2023.

Infrastructură social-culturală și rutieră

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, proiectul cu titlul ,,Îmbunătățirea calității vieții populației în orașul Iernut și satele aparținătoare” are o valoare totală de 15.490.833 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 14.753.262 de lei, respectiv 3.167.635 de euro”.

Proiectul este compus din două componente, una de infrastructura social-culturală, care este majoritară și una minoritară, de infrastructură rutieră. Componenta social-culturală include două proiecte de investiții: un ansamblu de trei blocuri de locuințe și modernizarea Căminului cultural din satul Cipău, inclusiv a locului de joacă pentru copii, de lângă construcție. Componenta rutieră este reprezentată de modernizarea tronsonului aferent străzii Gării Cipău.

,,Pentru proiectul din Iernut ansamblul de locuințe sociale este compus din trei blocuri structurate pe câte 3 niveluri, tip parter plus etaj plus mansardă, fiecare cu o suprafață construită de 380,39 de metri pătrați, o suprafață desfășurată de 1.134,61 de metri pătrați și o suprafață utilă de 944,78 de metri pătrați. Cele trei blocuri vor avea următoarea configurație: la parter – 2 uscătorii, 2 case ale scării, 2 apartamente cu 2 camere pentru persoane cu dizabilități și încă 2 alte apartamente cu 2 camere; iar la etajul 1 și la mansardă: câte 2 case ale scării, 2 apartamente cu 3 camere și 2 apartamente cu 2 camere. Locatarii vor beneficia de mobilier și de electrocasnicele necesare în toate încăperile. Lângă aceste construcții vor fi amenajate un teren de sport multifuncțional și două locuri de joacă pentru copii”, au precizat reprezentanții ADR Centru.

,,Căminul cultural din Cipău va avea rol de Centru multifuncțional cu o capacitate maximă de 195 de persoane, cu o sală de spectacol cu 186 de locuri, cu anexele specifice cu o suprafață de maxim 600 de metri pătrați, pe un teren cu o suprafață de 3.201 de metri pătrați. Amenajările exterioare sunt concepute pentru a asigura accesul pietonal și auto, locuri de parcare, o platformă de colectare a deșeurilor și zone de recreere a viitorilor utilizatori”, au mai precizat reprezentanții ADR Centru.

În cadrul aceluiași proiect, modernizarea străzii Gării din Cipău – Tronson 1, în lungime de 1.000 de metri pătrați, prevede realizarea a două benzi de circulație, având lățimea părții carosabile de 5 metri, încadrată de acostamente pe ambele părți. Această investiție va facilita accesul locuitorilor către zona blocurilor sociale și către centrul multifuncțional din oraș.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE