Proiect în premieră la Târgu Mureș: relocarea faunei sălbatice! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2483 Vizualizări

Proiect în premieră la Târgu Mureș: relocarea faunei sălbatice!

În data de 12 martie, Serviciul de Relații Interne și Internaționale al Primăriei municipiului Târgu Mureș a remis un comunicat de presă în care se face cunoscut faptul că în urma ședinței extraordinare din aceeași zi a Consiliului Local al orașului, a fost aprobat un proiect care vizează pornirea procedurilor pentru relocarea animalelor sălbatice care pătrund în spațiul intravilan.

Acțiunea de mutare a animalelor sălbatice va fi făcută de asociații de vânătoare.

„Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureş, întrunit vineri, 12 martie, în şedinţă extraordinară, a aprobat proiectul privind demararea, de către Municipiul Târgu Mureș, a procedurilor necesare încheierii unor contracte de prestări servicii privind recoltarea și/ sau relocarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică din perimetrul intravilan al municipiului Târgu Mureș. Recoltarea și/sau relocarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică (urși, mistreți etc.) din perimetrul intravilan al municipiului Târgu Mureș va fi făcută cu titularii fondurilor cinegetice,  în conformitate cu prevederile legale. Ca urmare, Municipiul Târgu Mureș va demara procedura de încheiere a contractelor cu asociațiile de vânătoare care gestionează fondurile cinegetice limitrofe intravilanului localității”, specifică sursa menționată.

Asociațiile vânătorești, paznicii orașului

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș urmăresc încheierea de contracte cu trei asociații de vânători care vor avea ca misiune relocarea animalelor sălbatice care se pierd în jungla de beton de pe malul Mureșului. Dar acțiunea nu are ca scop doar protejarea cetățenilor, ci și a animalelor, în special a celor din speciile protejate.

„După încheierea contractelor, asociațiile de vânătoare se vor ocupa de  monitorizarea, îndepărtarea, tranchilizarea, transportul și recoltarea urșilor, conform legii. Cele trei asociații sunt: Asociația Județeană de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Mureș”, Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Turul”, precum Asociația de Vânătoare „Cocoșul”. Este pentru prima oară când Municipiul Târgu Mureș are un asemenea proiect care prevede măsuri de siguranță pentru protejarea populației de animalele sălbatice care pătrund în intravilan. În egală măsură și exemplarele din speciile de faună sălbatică vor fi protejate, prin monitorizarea și relocarea lor”, se menționează în comunicat.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE