Proiecte de sute de milioane de lei în portofoliul Consiliului Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3890 Vizualizări

Proiecte de sute de milioane de lei în portofoliul Consiliului Județean Mureș

Într-un interviu acordat recent, în data de 3 martie, în cadrul emisiunii Agenda de Mureș, transmisă pe platforma Facebook, Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Mureș, a făcut o scurtă prezentare a principalelor proiecte derulate de instituția pe care o reprezintă.

Printre acestea se numără reabilitarea a două drumuri județene, dar și reabilitări ale Muzeului de Științe ale Naturii sau al Palatului Culturii.

„Sunt zone de drum care sunt în reabilitare. Direcția de Dezvoltare are niște proiecte în execuție. Este vorba de două drumuri județene importante care la ora actuală sunt în execuție. Este vorba de drumul Ungheni – Mica – Târnăveni și Sighișoara – Agnita în colaborare cu Sibiu. Noi avem vreo 16 kilometri în județul Mureș la drumul respectiv și drumul de care v-am spus de la Ungheni la Târnăveni. Sunt drumuri importante care se reabilitează la un standard pentru anul 2021. Sunt niște bani importanți în joc. Modernizarea drumului Ungheni – Mica – Târnăveni are o valoare de proiect de 142 de milioane de lei, aproximativ 30 de milioane de euro. Pentru reabilitarea drumului județean 106 Agnita – Sighișoara e vorba de 118 milioane de lei, undeva la 24,3 milioane de euro. Acestea sunt cele două proiect mari care sunt în execuție”, a declarat Ovidiu Georgescu.

Proiecte pentru Sănătate și Cultură

Pe lângă cele două drumuri, proiectele din bani publici vizează sistemul de sănătate, dar și edificii precum Palatul Culturii din Târgu Mureș sau Muzeul de Științe ale Naturii din Târgu Mureș.

„În afară de cele două drumuri județene, mai există niște proiecte interesante, cum este proiectul de reabilitare a Muzeului de Științe ale Naturii, proiect foarte interesant pentru copii, elevi care vor vizita acest muzeu. Sunt proiecte în implementare, care se vor finaliza în acest an. Un altul este reabilitarea Palatului Culturii, măsuri pentru simplificarea serviciilor pentru cetățenii la nivelul Consiliului Județean, avize care se pot obține digital. De asemenea, sunt proiecte pe Sănătate, anume dotarea ambulatoriului integrat de la Spitalul ”George Marinescu” din Târnăveni. Sunt proiecte pe acces la serviciu de sănătate în regim ambulatoriu, îmbunătățirea accesului populației la servicii medicale de urgență. Sunt în derulare proiecte la Direcția de Dezvoltare în total de 351 de milioane de lei, adică 72 milioane de euro”, a subliniat Ovidiu Georgescu.

Aeroportul ”Transilvania”, modernizat

Potrivit vicepreședintelui liberal al Consiliului Județean Mureș, Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș se află pe lista obiectivelor considerate prioritare pentru modernizare.

„Am văzut niște proiecte pe fonduri europene, chiar proiecte de dezvoltare. Ce știu, fără să dau foarte multe detalii, se va extinde pista până la lungimea necesară pentru aterizarea oricărui tip de avion. Se va face încă o sală pentru pasageri. Se va dubla probabil capacitatea de primire a pasagerilor, fluxul de pasageri se va dubla. Se vor face parcări multiple pentru aeronave și se va moderniza dotarea tehnică, baliza și toate aceste chestii tehnice care se vor face. Toate pe fonduri europene, care nu țin de Direcția de Dezvoltare a Județului, ci proiecte pe fonduri Europene gestionate de Aeroport SA. Bani pentru reparații și modernizări, am văzut și eu o pagină din buget în care Județul Mureș nu apare cu nicio lucrare de modernizare și reparație la Spitale. Dar am văzut că Județul Mureș, spre deosebire de alte județe la Aeroportul ”Transilvania” a primit 10 milioane de lei, lucru pe care alte județe nu l-au primit”, a specificat Ovidiu Georgescu.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE