Iernut: Rețea de apă și canalizare modernizată cu un milion de euro Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 371 Vizualizări

Iernut: Rețea de apă și canalizare modernizată cu un milion de euro

Conducerea Primăriei orașului Iernut a atribuit, în data de 26 februarie 2021, un contract în valoare de 4.927.888 de lei, fără TVA, societății CFP Construct SRL Sângeorgiu de Mureș, pentru execuția lucrărilor din cadrul proiectului ”Reabilitare rețea distribuție apă potabilă și canalizare în cartierul Mihai Eminescu Nou, oraș Iernut, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

5,3 kilometri de rețea, reabilitați

Potrivit sursei citate, investiția este realizată prin fonduri bugetare, durata contractului va fi de 60 de luni, iar prin execuția lucrărilor de reabilitare a sistemului de apă potabilă și canalizare, în cadrul proiectului respectiv se vor executa lucrările pentru modernizarea și reabilitarea a 5.377 de metri liniari de rețele de apă potabilă și rețea de canalizare cu realizarea și înlocuirea a 315 de racorduri individuale la gospodăriile adiacente, atât pe rețeaua de distribuție apă potabilă cât și pe rețeaua de canalizare.

”În prezent, în localitatea Iernut, respectiv în cartierul Mihai Eminescu, există sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă și canalizare, însă acesta prezintă unele deficiențe grave în exploatare și întreținere. Sistemul de distribuție al apei potabile este realizat din tuburi de PVC îmbinate prin lipire, care datorită vechimii în exploatare au devenit casante și foarte greu de întreținut și exploatat. Realizarea racordurilor individuale pentru gospodăriile noi este foarte dificil de executat, conductele fiind foarte casante, nu asigură etanșarea corespunzătoare a racordurilor”, se precizează în Proiectul Tehnic al investiției.

În același document se mai menționează că ”alimentarea cu apă se va realiza gravitațional din sistemul de distribuție apă, existent în localitate”, iar rețeaua de distribuție a apei potabile va fi modernizată pe următoarele străzi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, Mihai Eminescu, Decebal, Liviu Rebreanu, Ioan Slavici, Octavian Goga, Lucian Blaga, Vasile Dumbravă și Mircea Eliade.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE