Home / Administratie / Facilități pentru investitori la Sărmașu

Facilități pentru investitori la Sărmașu

Distribuie

Putem presupune că este o luptă pentru toate primăriile (sau cel puțin își doresc) să atragă investitori în localități. O metodă bună de a-i atrage pe antreprenori este oferirea de către Primării a unor facilități fiscale sau legate de infrastructură. Invitat la o emisiune a Televiziunii M9, difuzată în data de 6 aprilie, primarul orașului Sărmașu, Valer Botezan, a dezvăluit că într-o ședință de Consiliu Local a orașului s-a votat o hotărâre pentru acordarea acestor facilități.

Printre altele, acestea constă și în scutirea pe o perioadă de 3 ani de impozitul pe clădire și terenurile folosite de către afaceriști.

„Săptămâna trecută, chiar dacă nu am putut în prima ședință de Consiliu (Local – n.r.) să inițiez și să votăm facilități investitorilorpentru că aceste facilități au trebuit să treacă prin niște verificări, și niște avizări de la Consiliul Concurenței, săptămâna trecută, în sfârșit, am trecut prin Consiliul Local o Hotărâre prin care acordăm facilități investitorilor care vin să investească în Sărmașu. Aceasta a fost prima inițiativă în Consiliul Local, acordarea de facilități investitorilor. Această inițiativă a fost adoptată săptămâna trecută. Cei care vin și investesc în orașul Sărmașu între 100.000 de euro și 500.000 de euro și creează cel puțin cinci locuri de muncă vor fi scutiți pe o perioadă de trei ani de zile de 30% impozitul pe clădiri și pe terenul aferent construcției pe care se desfășoară investiția, cu obligativitatea menținerii acelor cinci locuri de muncă încă cinci ani după perioada de acordare a acestor scheme de minimis. Așa se numește ea conform legii și a directivelor europene”, a declarat Valer Botezan.

Afacerile nu se lasă așteptate

Conform edilului șef al sărmășenilor, deja există un proiect de supermarket pe rol, afacere care își va deschide ușile glisante cel târziu în primăvara anului 2022.

„Au fost investitori care să își arate interesul. Am primit pe diferite canale întrebări despre posibilitățile de investiții. Le-am spus că ușa primăriei este deschisă. Este în derulare un proiect de deschidere a unui supermarket în localitatea noastră. Probabil că undeva prin toamnă sau în primăvara anului viitor va fi dat în funcțiune”, a explicat Valer Botezan.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.