VIDEO: Modernizarea școlilor din Târgu Mureș susținută de UDMR Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 405 Vizualizări

VIDEO: Modernizarea școlilor din Târgu Mureș susținută de UDMR

Frunda Csenge, Tamasi Zsolt și Bereczki Sandor, consilieri locali UDMR în Consiliul Local Târgu Mureș, au anunțat joi, 22 aprilie, cu prilejul unei conferințe de presă, că ”Laleaua” își propune să facă învățământul târgumureșean cu adevărat gratuit pentru elevi și părinți.

Mai exact, Tamasi Zsolt a afirmat că în buget au fost „introduse acele tipuri de cheltuieli care permit ca nu părinții să plătească anumite investiții și modernizări în unități și învățământul chiar să fie gratis pentru toți în Târgu Mureș.” Printre altele se urmărește și atragerea de fonduri europene în sensul renovării și modernizării unităților de învățământ, iar dacă sumele din bani europeni nu sunt îndeajuns, atunci diferența ar urma să fie plătită din bugetul local.

„Dintre proiectele inițiate de UDMR și de consilierii locali din acest partid putem să enumerăm că la bugetul local am insistat să fie introduse acele tipuri de cheltuieli care permit ca nu părinții să plătească anumite investiții și modernizări în unități și învățământul chiar să fie gratis pentru toți în Târgu Mureș. În acest sens am introdus acele capitole de buget prin care se pot moderniza unitățile de învățământ, inclusiv accesul la internet, tablete, table interactive, tot ce e nevoie. La acest capitol există un proiect POC (Programul Operațional Competitivitate – n.r.) de atragere a fondurilor europene. Dacă aceste fonduri nu vor fi suficiente, atunci se vor completa din bugetul local”, a precizat Tamasi Zsolt.

Totodată, în atenția consilierilor locali ai UDMR se află și alte probleme stringente care țin de funcționarea în bune condiții a unităților de învățământ de pe raza municipiului Târgu Mureș.

”Este foarte important să fie soluționată problema centralelor termice, mai ales la acele unități unde sunt încă sobe de teracotă, respectiv unde s-au deteriorat aceste echipamente. Acestea să fie ori înlocuite ori reparate, dar să fie condiții egale la fiecare școală și din acest punct de vedere. Au fost alocați bani pentru acorduri cadru pentru a obține materiale de zugrăvit și tot ce trebuie pentru întreținerea clădirilor. Nu au fost nominalizate școlile unde vor ajunge aceste materiale. Vor ajunge acolo unde este mai mare nevoie. Avem datele din ultimii trei ani cu privire la unde și cât s-a investit și noi considerăm că trebuie să promovăm ca aceste investiții să ajungă și în acele unități unde nu a fost atât de mult implicată Primăria în susținerea acestor unități, totul ca să fie echitabilă această situație”, a punctat Tamasi Zsolt.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE