Home / Cultură / Pastorala de Paște a Episcopului Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Claudiu Lucian Pop

Pastorala de Paște a Episcopului Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Claudiu Lucian Pop

Noul episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Claudiu Lucian Pop, vorbeşte, în prima sa Pastorală de Paşti, de faptul că pandemia şi restricţiile adiacente afectează viaţa tuturor, însă Mântuitorul vine în momente dificile să-i mângâie pe credincioşi, informează www.agerpres.ro.
”Din mila Domnului, sărbătorim şi anul acesta Învierea şi suntem chemaţi să răspundem încă o dată provocării de a rosti ”Cristos a înviat!” din tot sufletul şi nu din obişnuinţă, din adâncul inimii şi nu cu jumătate de gură, chiar dacă în jurul nostru nu lipsesc încercări ce ne-ar putea descuraja. Suntem încă în vreme de pandemie şi de aceea supuşi restricţiilor, iar acest lucru afectează viaţa noastră în ansamblul ei. Anul acesta este însă dificil şi din alt motiv: acum aproape patru luni de zile, Preasfinţitul Florentin ne-a părăsit pentru a se întoarce în Casa Tatălui ceresc. O pierdere resimţită cu atât mai mult cu cât ne-a surprins pe toţi prin celeritatea ei. Îl simţim încă prezent în sala Sinodului, în Catedrală, în biserici şi, cu siguranţă, în inimile celor apropiaţi. Fiecare dintre noi mai putem avea şi alte motive de întristare, doar de noi ştiute, în viaţa de familie sau în cea personală. Toate acestea împreună riscă să creeze un sentiment de nedreptate, de parcă altfel ar fi trebuit să decurgă existenţa noastră, a familiei noastre, a lumii în care trăim pentru a ne putea bucura de sărbătoarea Paştilor aşa cum se cuvine”, spune episcopul Claudiu Lucian Pop, în Pastorala de Paşti.
Conform Agerpres, episcopul Claudiu Lucian Pop adaugă că Isus vine tocmai în asemenea momente dificile.

”Dacă citim însă toate aceste realităţi la lumina Sfintei Scripturi, descoperim că nu suntem singuri: şi apropiaţii lui Isus, ucenicii, sfintele femei au trăit experienţa noastră. Nu erau ei oare cuprinşi de astfel de gânduri, similare celor ale noastre, în momentul pătimirilor şi mai ales în clipa morţii Învăţătorului preaiubit? Nu îşi spuneau şi ei în inima lor, împreună cu ucenicii din Emaus: noi nădăjduiam să fie altfel? Nu ar fi vrut să sărbătorească în continuare Paştile împreună cu Mântuitorul? Meditând la pasajele evanghelice care descriu aceste momente, înţelegem că Isus vine tocmai într-un astfel de context pentru a ne mângâia, pentru a ne consola, pentru a ne arăta cum să citim şi să interpretăm cu adevărat viaţa şi lumea în care trăim”, mai spune episcopul Claudiu Lucian Pop. 

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Maratonul vaccinării”, bilanț după primele 14 ore

Până vineri, 14 mai, la ora 22.00, 2.078 de persoane s-au vaccinat la ”Maratonul vaccinării”, …