Ultimul turneu, primul eșec Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 142 Vizualizări

Ultimul turneu, primul eșec

Baschetbaliștii încheie prima fază pe locul 2

Echipa masculină de baschet CSU Târgu Mureș a susținut la sfârșitul săptămânii ultimele meciuri din prima fază a sezonului regulat al Ligii I din cadrul Campionatului Național. Elevii antrenorului George Trif urmau să întâlnească în cadrul acestui turneu, disputat în Sala Polivalentă din comuna prahoveană Blejoi două partide, cu cele două formații din Ploiești, CSM și CSU. Mureșenii ocupau înaintea celor două partide locul secund în clasamentul Ligii I, cu 14 puncte obținute în cele 7 meciuri jucate, fiind singura echipă neînvinsă. Îi devansa doar Rapid București, care a cumulat 16 puncte, dar cu toate partidele susținute. Mureșenii au ratat trecerea pe prima poziție în primul joc, cel cu gazdele de la CSM, care aveau o singură înfrângere. Ploieștenii s-au impus cu 86-76 (19-22, 23-17, 29-21, 15-16) în urma unui joc cu multe răsturnări de scor. Mureșenii au controlat primul sfert, s-au desprins chiar la 10 puncte, au cedat apoi inițiativa. Au intrat la pauza mare cu un handicap de doar 3 puncte, dar spre finalul sfertului trei diferența a ajuns până la 15 puncte. Echilibrul din ultimul sfert nu a mai adus nimic nou și mureșenii părăsesc terenul învinși pentru prima dată în sezon.

Cele mai multe puncte le-au înscris Vladislav Șolopa, cu 25 puncte și coșgeterul campionatului Goran Martinic, care a reușit 20. Capitolul care a putut influența decisiv rezultatul a fost cel al coșurilor de la distanță, câștigat de gazde cu 8-4. La acest capitol au avut câte două reușite Bölöni Tamás și Vlad Nistor, cu totaluri de 11 și 8 puncte. Szilveszter Botond a înscris 7 puncte, Cristian Gyorki 3 și Mihnea Tălmăcean 2.

Final la pas, fără lideri

Ultimul joc al turneului și al primei faze se anunța unul mai mult decât lejer pentru mureșeni. CSU Ploiești avea o singură victorie și nu putea emite pretenții. În aceste condiții principalii marcatori, Martinic și Șolopa au lăsat locul celor mai tineri. Nici în aceste condiții adversarii nu au pus probleme, reușind rezultate demne de echipele de juniori (mici). Mureșenii au învins cu 77-33 (18-11, 28-12, 7-4, 24-6), iar marcatorii au fost: Nistor 20 (4×3), Engi Rosenfeld David 16 (2), Gyorki 10 (2), Mureșan, Szilvester și Bölöni câte 7, Gabriel Oltean și Răducu Blaga (1) câte 4, Tălmăcean 2.

CSU Târgu Mureș încheie astfel prima fază pe locul 2, la egalitate de puncte cu CSM Ploiești și se pregătește pentru turneul final care se va disputa între primele șase clasate. Programul și celelalte amănunte legate de condițiile de promovare urmează a fi perfectate în zilele următoare de către conducerea Federației Române de Baschet.

Foto: CSM Ploiești

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE