Impactul pandemiei asupra pieței imobiliare din Târgu Mureș. Analiză FAYORA IMOBILIARE Rezidenţial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5636 Vizualizări

Impactul pandemiei asupra pieței imobiliare din Târgu Mureș. Analiză FAYORA IMOBILIARE

Piața imobiliară din Târgu Mureș și din localitățile învecinătate, nu numai că a rezistat în fața pandemiei, dar a avut și creșteri atât în ceea ce privește prețul de tranzacționare cât și în privința numărului de unități locative vândute.
S-a dovedit încă o dată că una dintre cele mai bune investiții pe termen mediu și lung rămâne investiția imobiliară. Cererea crescută din partea clienților a pus o presiune pozitivă asupra dinamicii pieței, astfel că la nivelul trimestrului IV al anului trecut (T4 2020) au fost tranzacționate la nivel național un număr de 221.213 imobile față de 157.188 de unități locative tranzacționate la nivelul trimestrului IV din 2019 (T4 2019). Am asistat deci, la o creștere a tranzacțiilor de 40,74% la finele anului 2020, față de aceeași perioadă a anului 2019.
În ceea ce privește județul Mureș, la nivelul trimestrului IV (T4 2020) conform datelor furnizate de ANCPI au fost tranzacționate un număr de 3.758 imobile față de 3.009 în același trimestru din 2019 deci, în ultimul trimestru al anului trecut am avut o creștere de 24,89% față de T4 2019.
De asemenea, la nivelul lunii martie a acestui an vânzările de imobile la nivelul județului nostru au rămas la un nivel ridicat, ajungând la un număr de 1.370 de unități, similar practic cu luna martie a anului 2020 când acestea au însumat 1.394 unități vândute.
Și din punct de vedere a evoluției prețurilor, orașul Târgu Mureș se încadrează în trendul crescător moderat înregistrat atât la nivel național cât și în principalele centre regionale ale țării la nivelul lunii martie 2021. Astfel, suma medie solicitată de vânzătorii de imobile (atât apartamente noi cât și vechi) s-a majorat cu 1,5% luna trecută, revenind pe o traiectorie ascendentă după ușoare scăderi consemnate în primele două luni ale acestui an, conform indicelui partenerilor noștri de la Imobiliare.ro.
Un factor de influență și catalizator în același timp al creșterii cererii din piața imobiliară, atât ca număr de tranzacții cât și ca preț de tranzacționare al imobilelor, resimțită la nivelul anului 2020 și în primele luni ale acestui an, este întoarcerea în țară în contextul pandemiei a concetățenilor noștri care au considerat că resursele financiare pe care le-au acumulat ar fi cel mai potrivit de investit în piața imobiliară, creând astfel o presiune crescută a cererii.
O tendință interesantă în contextul actualei pandemii este reprezentată de modificarea componenței cererii prin creșterea numărului de potențiali cumpăratori interesați de achiziționarea de case noi (atât de tip individual cât și de tip duplex/cuplate). Astfel, la nivelul principalelor orașe ale țării, dar și la nivelul orașului Târgu Mureș împreună cu localitățile limitrofe, s-a constatat o creștere a solicitărilor de aproximativ 20% față de perioada de dinaintea pandemiei COVID-19.
Pe piața chiriilor, nu s-au înregistrat practic modificări semnificative, proprietarii fiind într-o perioadă de expectativă și de așteptare în ideea ieșirii din pandemie și a revenirii la normal a vieții economice, sociale și universitare a orașului. Desigur, prețul chiriilor va fi direct influențat pe viitor de anumite proiecte locale de dezvoltare economică, de finalizarea lucrărilor la autostradă și centuri ocolitoare precum și de creșterea numărului de investitori care doresc să investească la Târgu Mureș.
Fayora Imobiliare
Servicii de excepție în consilierea imobiliară pe piața din Târgu Mureș
În actualul context al pieței imobiliare, atât în ceea ce privește achiziția, dar și închirierea unei proprietăți rezidențiale sau de bussiness, există tot mai multe persoane, dezvoltatori și corporații care aleg să colaboreze cu agențiile imobiliare cu un grad crescut de profesionalism.
Obiectivul Fayora Imobiliare este să fim prima opțiune a clienților în alegerea partenerului lor imobiliar, dat fiind faptul ca suntem unul dintre cei mai activi consultanți de pe segmentul rezidențial și nu numai, dar și partenerul principal al celor mai importante proiecte rezidențiale la nivelul orașului Târgu Mureș și împrejurimi.
Părerea și gradul de mulțumire a clienților nostri ne încurajează să continuăm cu profesionalism, seriozitate și bineînteles cu eficiență. În ideea de a consolida și a oferi o consiliere de excepție clienților, inclusiv printr-o finanțare adecvată, avem semnate parteneriate cu principalele instituții bancare existente pe piață.
Le mulțumim tuturor clienților și partenerilor noștri pentru colaborarea de succes pe care o avem, oferindu-le în continuare garanția seriozității și a implicării noastre.
Va învităm să ne vizitați și pe www.fayoraimobiliare.ro
Raul Truța
Manager Fayora Imobiliare

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE