Home / Recomandări zi de zi / Delegație din Mureș, la Forumul Asociațiilor de Diabet

Delegație din Mureș, la Forumul Asociațiilor de Diabet

Asociațiile ASCOTID Mureș, Sports & Diabetes și Type 1 Dreamers au organizat, în perioada 4-6 iunie, într-o locație din județul Vâlcea, Forumul Asociațiilor de Diabet, eveniment la care au participat membri ai asociațiilor de diabet din România din diverse zone ale țării, precum Reșița, Târgu Mureș, Cluj, Constanța, București, Iași.

Gestionarea pandemiei, o mare provocare

Potrivit reprezentanților ASCOTID Mureș ”1 din 10 români suferă de diabet, iar pornind de la această realitate asociațiile de pacienți au un rol esențial în sprijinirea comunității”.

Astfel, ”un astfel de forum nu a mai fost organizat de 5 ani”, iar faptul că anul 2020 a venit cu provocări care au împiedicat revederea membrilor în format fizic considerăm că stadiul în care ne aflăm azi din perspectiva gestionării pandemiei este unul prielnic pentru a ajuta comunitatea asociațiilor pacienților cu diabet să reia legătura într-un mod încurajator pentru perioada care urmează.”

”Programul a fost structurat pe parcursul a trei zile, în care au avut loc whorkshop-uri pe teme diferite prezentate de jurnaliști, avocați, medici și reprezentanți activi ai asociațiilor de pacienți – APAA, COPAC. S-au dezbătut subiecte precum circuitul pacientului cronic în sistemul de sănătate, Programul Național de Diabet, tratamente și tehnologiile moderne, problemele legislative și administrative cu care se confruntă asociațiile de pacienți, strategii de comunicare și multe altele”, a precizat Rodica Molnar, președintele ASCOTID Mureș.

În cadrul aceluiași eveniment, participanții au subliniat importanța creării unei relații solide între asociații.

”Astfel, prin transferul de bune practici, experiențe și viziuni comune, putem să oferim informații membrilor asociațiilor de pacienți noi și să-i încurajăm în a face demersuri pentru a fi acceptați ca parteneri de dialog în fața autorităților și a-și reprezenta interesele pacienților”, a subliniat Rodica Molnar.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Activități de prevenire a faptelor antisociale în școli

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș au continuat activitățile …