Home / Business / Plusvaloare energiei românești adusă de CIS Gaz

Plusvaloare energiei românești adusă de CIS Gaz

Compania românească de furnizare energetică CIS Gaz, cu capital 100% privat, a împlinit 30 de ani de activitate în data de 10 iunie 2021. Printr-un comunicat de presă remis de reprezentanții companiei cu ocazia aniversării se face cunoscut faptul că societatea CIS Gaz, un important jucător care activează în industria gazelor naturale din România, sărbătorește vârsta tinereții prin lansarea campaniei „Generații de energie”.

Valorile, stâlpii campaniei

Prin campania demarată, societatea dorește să își imprime și mai puternic capacitatea de inovare și valoarea pe care o are în cadrul firmelor de furnizare din România. Conform conducerii CIS Gaz, printre atributele pe care compania și le însușește este capacitatea de adaptare și evoluție la noutate, am putea presupune, dar și la fluctuațiile pieței de energie din țară.

„Campania “Generații de energie” este construită în jurul celor trei valori ale companiei – familie, evoluție și integritate, fiind susținută de logo-ul aniversar, care vorbește și el în numele misiunii CIS Gaz. Pe de-o parte, flacăra dublă accentuează tranziți a valorilor și experienței de la o generație la alta, iar pe de altă parte reprezintă simbolul infinitului, care insistă asupra capacității de evoluție și continuă adaptarea business-ului la dinamica industriei”, se arată în comunicat.

O companie pentru „plus” infrastructură

În perioada în care CIS Gaz a activat pe teritoriul României, a contribuit la dezvoltarea infrastructurii de transport și distribuție a gazelor din țară.

„Din 1991 și până în prezent, divizia de construcții-montaj a companiei a realizat peste 1.200 de kiloemtri de conducte de transport și distribuție gaze naturale, mai mult de 100 de stații de reglare – măsurare gaze, a reabilitat aproape 150 de kilometri de conducte prin metode de tip re-lining, precum și numeroase instalații de suprafață de comprimare și uscare gaze naturale. Performanța înregistrată de către compania românească cu capital 100% privat este generată și de dezvoltarea accelerată a diviziei de furnizare gaze naturale, înființată în anul 2005 pe fondul liberalizării pieței. Aceasta este reflectată prin rezultatele obținute, în present compania având peste 3.000 de clienți business și clienți finali, cu un volum anual de aproximativ 180 de milioane de metri cubi de gaze natural comercializați”, se notează în sursa menționată.

Schimbare la față, calitate identică

Totodată, în acest context aniversar, Sebastian Călugăr, CEO CIS Gaz, anunță trecerea la un sistem de management de tip holding: CIS Group.

„Dacă acum câțiva ani vorbeam de o tranziție între generații, acum putem vorbi despre o tranziție de la un jucător local la un grup de firme regional, cu deschidere către piața internațională. Am fost întotdeauna o companie orientată către inovație și performanță, reușind asfel să ne consolidăm poziția pe piața energetică. Succesul dezvoltării noastre în acești  30 de ani de activitate se datorează întru totul oamenilor de lângă noi, echipei noastre, partenerilor, clienților, furnizorilor și beneficiarilor noștri, precum și relațiilor de lungă durată cu aceștia”, a declarat Sebastian Călugăr.

Potrivit CEO-ului CIS Gaz, la ora actuală compania este reorientează spre un nou sistem de organizare, anume de tip „holding”. Planurile grupului includ dezvoltarea portofoliului de proiecte în regiunea CEE, în special în activități de trading gaze natural și construcții – montaj conducte și instalații gaze naturale, dar și continuarea dezvoltării portofoliului de clienți business și retail pentru furnizare de gaze natural și energie electric în regiune.

„Totodată, am demarat un proces de restructurare a companiei și vom trece la un nou sistem de organizare, unul de tip holding: CIS Group. Vom adăuga si noi ramuri de activitate, însă, cu siguranță vom rămâne în zona industriei energetice”, a adăugat Sebastian Călugăr.

Și energie verde, pentru viitor

Extinderea și noile implementări din punct de vedere organizatoric sunt deja evidente, prin prisma faptului că primii pași au fost făcuți deja, „holding”-ul extinzându-și activitatea și în Republica Moldova prin subsidiara CIS Gaz Trading, în baza obținerii licenței de furnizare a gazelor naturale și a energiei electrice de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Mai mult, compania își propune furnizarea ”energiei verzi”.

„Grupul de firme CIS plănuiește pentru 2022-2024, printre altele, dezvoltarea unor capacități noi de producție energie solară, digitalizarea completă a activității de furnizare, dar și dezvoltarea unor de sisteme noi de distribuție gaze naturale, furnizarea de gaze naturale comprimate către consumatorii industriali”, se mai scrie în sursa menționată anterior.

Despre CIS Gaz

CIS GAZ este o companie românească cu capital 100% privat cu 30 de ani de experiență în industria energetic națională. Activitatea companiei se derulează prin cele patru mari divizii de business – furnizare gaze natural și energie electrică, construcții – montaj conducte și instalații, mentenanță și integritate conducte și instalații, și distribuția de soluții și echipamente pentru industria Oil & Gas. În prezent, compania parcurge trecerea la un nou sistem de organizare, de tip holding: CIS Group. Dezvoltarea grupului se bazează pe liniile de business deja deschise, iar acestea vor fi operate de către Sebastian Călugăr, care va fi CEO-ul acestui holding.

Recent, compania a finalizat gazoductul pentru interconectarea sistemelor naționale de transport gaze natural dintre România și Republica Moldova, Ungheni – Chișinău (loturile 1 și 2) cu o lungime de 62 de kilometri integral pe teritoriul Republicii Moldova. În prezent, compania se află în plină desfășurare de șantier a lucrărilor de contrucție a conductei de transport gaze naturale DN 700 Onești – Gherăești – Lețcani (lot 1 și 2). Beneficiarii proiectelor sunt Vestmoldtransgaz Republica Moldova (societate deținută de Transgaz SA România prin compania Eurotrans Gaz), respectiv Transgaz SA România.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Târgu Mureș. Concepte inovative de educație prin Smart University

Unul dintre cele mai inovatoare proiecte implementate la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie …