Curs de reconversie profesională în Geografie Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

Curs de reconversie profesională în Geografie

Departamentul de Formare Profesională și Studii Postuniversitare din cadrul Universității ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș face înscrieri pentru anul universitar 2021-2022 la cursul de reconversie profesională în Geografie, având ca scop pentru cadrele didactice, dobândirea competențelor pentru noi specializări și ocuparea de noi funcții didactice, având durata de 4 semestre.

20 de discipline de curs

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Universității ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, scopul concursului este dobândirea de către cadrele didactice din învățământul preuniversitar de competențe pentru noi specializări și/sau ocuparea de noi funcții didactice, altele decât cele ocupate în baza formării inițiale. Prin programul de reconversie se obțin competențe de predare a disciplinei Geografie, aferentă domeniului fundamental Matematică și Științe ale Naturii.

Grupul țintă din cadrul acestui program sunt cadrele didactice încadrate în învățământul preuniversitar, cu diplomă de licență sau echivalentă. Disciplinele cursului de reconversie sunt: Geografie fizică general, Meteorologie și climatologie, Hidrologie și Oceanografie, Geografia continentelor extraeuropene, Geografie economică, Cartografie și topografie, Geomorfologie, Sisteme informaționale geografice, Geografia populației și așezărilor, Geografia fizică a României, Geografia Europei, Geografia hazardelor, riscurilor naturale și antropice, Geografia umană a României, Metode și tehnici de analiză a datelor geografice, Geografia mediului, Organizarea spațiului geografic, Geografia regională a României, Geografia turismului, Practica de specialitate, Elaborare proiect final.

Informații suplimentare

Durata cursului este de 4 semestre, corespunzătoare acumulării unui număr de 120 credite de studii transferabile.

Înscrierea se va face prin completarea și transmiterea formularului de înscriere, la adresa de e-mail universitatedimitriecantemir@gmail.com sau la numerele de telefon 0365-430.396, 0745-116.996, iar informații suplimentare pot fi obținute pe pagina web a Universității ”Dimitrie Cantemir” Târgu Mueș, www.cantemir.ro.

Actele necesare pentru înscriere sunt fișa de înscriere, diploma de licență (adeverința)/supliment descriptiv-copie conform cu originalul, certificat de naștere-copie, certificat căsătorie-copie, carte identitate-copie, adeverință medical, iar documentele se transmit scanate pe adresa de mail. Absolvenților programului de reconversie profesională care au promovat examenul de absolvire li se eliberează, de către instituția de învățământ superior organizatoare, Diploma de conversie profesională, însoțită de suplimentul diplomei.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE