Investiție de 134 de milioane de lei pentru reabilitarea unui drum din Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1275 Vizualizări

Investiție de 134 de milioane de lei pentru reabilitarea unui drum din Mureș

Aleșii județeni au aprobat joi, 24 iunie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Reabilitarea unui tronson de drum județean DJ 107D limită județ Alba – Crăiești – Adămuș – intersecție DN 14A, de la limita cu județul Alba până la intersecția cu DJ107”, la valoarea totală a investiției de 134.567.693 de lei, cu TVA.

Potrivit Referatului de aprobare a documentației tehnico-economice, drumul județean DJ 107D are o lungime totală de 21,47 kilometri și face legătura între județul Alba (localitatea Silea) și localitățile aparținătoare comunei Adămuș, respectiv Herepea, Crăiești si Cornești (DJ 107) din județul Mureș.

”Porțiunea de drum județean care face obiectul prezentei investiții este situată între limita administrativă cu județul Alba (kilometrul 31+320) și intersecția cu DJ 107 în localitatea Cornești (kilometrul 43+673) având lungimea de 12,353 kilometri”, se arată în document.

Documentația de avizare a lucrărilor a fost realizată de SC Geoplan Consulting din Târnăveni.

”Lucrările de reabilitare a drumului DJ 107D vor avea un impact major asupra populației din zonă, sub mai multe forme. Se va asigura un trafic rapid și sigur între localitățile Cornești – Crăiești – Herepea din județul Mureș și din județul Alba. Se va asigura accesul neîngrădit al populației la reședința de comună Adămuș atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. Reabilitarea drumului județean DJ 107D va atrage trafic suplimentar de tranzit deoarece reduce ruta Târnăveni – Ocna Mureș – Aiud cu 13 kilometri, astfel toată zona va deveni mai atractivă pentru investiții. Accesul rapid și ușor prin rețeaua de drumuri județene și naționale la locurile de muncă din alte localități va încuraja revenirea populației plecate din localitatea Herepea”, se mai arată în document.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE