Finanțare pentru lucrări de cadastru pentru 80 de primării mureșene Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3082 Vizualizări

Finanțare pentru lucrări de cadastru pentru 80 de primării mureșene

Optzeci de primării din județul Mureș vor semna contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Mureș pentru realizarea cadastrului sistematic pe sectoare cadastrale, gratuit pentru cetățeni, a anunțat instituția, printr-un comunicat de presă semnat de către directorul oficiului, Vasile-Marcel Grigore. Fondurile provin din cea de-a șaptea etapă de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor, lansată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

OCPI Mureș a transmis celor 80 de primării eligibile contractele pentru finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică – Etapa VII de Finanțare în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). Aceste contracte trebuie încheiate într-o perioadă de maximum 60 de zile și au un termen de valabilitate de 18 luni.

Primăriile vor încheia contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale, preponderent din extravilan, cu o persoană autorizată să efectueze lucrări de cadastru. Acestea se pot încheia în termen de 60 de zile de la data semnării contractului de finanțare cu OCPI Mureș. Suma alocată fiecărei primării este de cel mult 160.000 de lei. În cadrul Finanțării VII, primăriile din județul Mureș au la dispoziție peste 12,5 milioane de lei.

Persoane fizice abilitate să presteze servicii de cadastru sistematic sunt cele autorizate de OCPI în categoriile A, B sau D, indiferent de forma de organizare a acesteia sau persoane juridice autorizate de ANCPI în clasele I, II sau III.

Contractele pentru realizarea cadastrului sistematic vor avea ca obiect imobile aferente proiectelor de infrastructură de interes național și terenuri agricole care fac obiectul plăților prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Lucrările de realizare a planului cadastral, de înscriere în cartea funciară și moștenirile pentru imobilele care au făcut obiectul înregistrării sistematice în cadrul PNCCF sunt gratuite pentru cetățeni.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina de internet a OCPI Mureș www.ocpi-ms.ro și pe cea a ANCPI www.ancpi.ro. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE