Pe lângă bunătățuri, și sănătatea – punct de interes la Târgul Cetății Life style
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 470 Vizualizări

Pe lângă bunătățuri, și sănătatea – punct de interes la Târgul Cetății

Târgul Cetății revine la Târgu Mureș în luna iulie cu sfaturi pentru sănătate. Cea de a XIV-a ediție a evenimentului va avea loc în Piațeta Cetății Medievale din Târgu Mureș și se va desfășura între 23-25 iulie, în colaborare cu Primăria Municipiului.

Această ediție a festivalului va aduce noutăți pentru târgumureșeni, atât în domeniul culinar, cât și în domeniul obiectelor artizanale, anunță organizatoarea evenimentului, Cristina Manoilă, reprezentantă a Asociației pentru Progres, Dezvoltare și Comerț „Mercur”.

„Pe lângă deja consacratele bunătăți locale: pâine, mezeluri, brânzeturi, gemuri și siropuri de fructe, băuturi, ciocolată de casă, dulcețuri, miere, dulciuri, prăjituri, legume, ulei presat la rece, bere, ceaiuri, vinuri, la această ediție a târgului producătorii oferă pește, salamuri nobile, soiuri rare de ardei iute, plante aromatice și alte bunătăți. Și la capitolul cadouri Târgul Cetății este special. Jucării din lemn sau croșetate, obiecte din lemn sculptate sau pictate manual, ceramică, bijuterii, lumânări, lavandă, cosmetice naturale, poșete unicat, plante decorative. Majoritatea producătorilor și artizanilor sunt mureșeni, dar, pentru ca oferta să fie cât mai bogată, doritorii pot găsi și produse din Alba, Harghita, Sibiu, Brasov, Cluj și București. Scopul acestui eveniment este acela de a sprijini și promova producătorii locali și de a încuraja consumul de produse alimentare locale și este organizat în parteneriat cu Primăria Târgu Mureș”, se afirmă în sursa menționată anterior.

Mai mult decât atât, organizatorii au avut grijă să ia în considerare și vremea posibil caniculară din sfârșitul acestui weekend, amenajând un stand „medical”.

„Unul dintre standuri va fi amenajat în colaborare cu o clinică din Târgu Mureș. Aici, doritorii își vor putea măsura tensiunea arterială și vor primi sfaturi cum să se protejeze pe timp de caniculă”, se mai menționează în comunicat.

Programul târgului lunar este următorul: vineri, 11.00 – 21.00, sâmbătă, 10.00 – 21.00 și duminică, 10.00 – 20.00. Târgul Cetății se desfășoară o singură dată pe lună, următoarea ediție urmând să aibă loc între 15-17 august. (A.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE