Asociația Totul este Posibil, proiecte social-educative în Mureș Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

Asociația Totul este Posibil, proiecte social-educative în Mureș

”Iubirea face imposibilul posibil!”, asta au demonstrat voluntarii Asociației Totul este Posibil. Asociația Totul este Posibil a sprijinit aproximativ 20 de școli, grădinițe, dar și licee din județul Mureș. Aceștia au dotat săli de clasă și au donat mobiliere, jucării, hăinuțe pentru copilași și multe alte materiale necesare.

Dascăli implicați în activități de voluntariat

Împreună cu dascălii implicați, voluntarii au desfășurat mai multe proiecte educaționale, și nu numai. Doua dintre proiectele educaționale desfășurate la noi în județ sunt: ”I want to learn”, ce a luat naștere datorită educatoarei Ancuța Maria Oroian, cea care a și apelat pentru prima data la această asociație, dorind să le ofere un confort deosebit copilașilor ce aveau să-i treacă pragul clasei. Acest proiect a primit finanțare din Statele Unite, iar în preferințele asociației au rămas școlile din Mureș. Un alt proiect desfășurat cu ajutorul cadrelor didactice din județul Mureș este ”Mărțișor Educator”, la care au participat toate școlile și grădinițele sprijinite de Asociația Totul este Posibil. În cadrul proiectului ”Mărțișor Educator” s-au realizat mărțișoare caritabile care au fost vândute, iar din banii strânși s-au achiziționat jocuri și alte materiale necesare pentru sălile de clasă. Au mai urmat apoi  și acțiuni caritabile, educatoarele au donat hăinuțe, jucării și rechizite în comunitățile defavorizate. Totul este Posibil continuă să sprijine pe plan social și educațional școlile din mediul rural.

Pe lângă proiectele educaționale, Asociația Totul este Posibil s-a extins în județul Mureș și în domeniul sănătății. Astfel, voluntarii au o colaborare cu Secția de Psihiatrie a Spitalului Orășenesc din Luduș. O colaborare la care voluntarii asociației țin foarte mult, spune Eliza Nițescu, fondatoarea asociației.

”Avem o colaborare foarte frumoasă cu spitalul de psihiatrie din Luduș. Este o secție la care am ajuns să țin foarte mult, pentru că lucrăm cu secția de bolnavi cronici. Asta înseamnă că bolnavii respectivi intră în spital și nu mai ies de acolo până la sfârșitul vieții. Doamna cu care am ținut legătura mi-a spus că practic în momentul în care ies din spital, aceștia ies ca să fie îngropați. Pentru mine a avut un impact foarte mare și de aceea am decis să îi sprijin în permanentă. Pot să spun că este o colaborare la care ținem foarte mult”, a declarat Eliza Nițescu.

Violeta OLTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE