7,5 kilometri de drumuri din Tăureni, modernizate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1211 Vizualizări

7,5 kilometri de drumuri din Tăureni, modernizate

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, cu ocazia unei ședințe care a avut loc în luna iulie 2021, că proiectul “Modernizarea drumurilor de interes local din comuna Tăureni, județul Mureș” propus a fi realizat în comuna Tăureni, pe drumurile comunale DC 118C și DC 118D, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Detalii despre proiect

Potrivit Proiectului deciziei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția este derulată de Primăria comunei Tăureni și prevede modernizarea drumurilor comunale DC 118C pe o lungime de 3.833 de metri și DC 118D pe o lungime de 3.673 de metri, însumând o lungime totală de 7.506 de metri.

”Drumurile comunale prezintă o stare proastă a îmbrăcăminții drumului și o lipsă de amenajare a acostamentelor și a sistemului de drenaj. De asemenea, podețele tubulare existente sunt degradate, insuficiente și parțial înfundate și nu pot prelua debitele existente, fiind necesare lucrări de reparații. Pentru partea carosabilă a DC 118 C și 118 D, se va adopta următoarea structură rutieră: strat de uzură, binder de criblură, strat de piatră spartă, strat agregate naturale – balast nisipos, pământ stabilizat cu liant hidraulic rutier”, se arată în document.

Totodată, autorii Proiectului deciziei de încadrare au furnizat și alte detalii cu privire la modul de realizare a lucrărilor de infrastructură din comuna Tăureni.

”Acostamentele proiectate vor fi consolidate din aceeași structură rutieră cu cea a părții carosabile și balastate în dreptul taluzului. Rigola carosabilă se va executa din beton, pe un strat din beton și nisip. Șanțul se va executa din beton pozat pe un strat de nisip. Realizarea accesului la proprietăți se va face prin podețe tubulare de 300 de milimetri, astfel încât să fie asigurată scurgerea apelor. Platforma drumului va fi încadrată cu șanțuri de beton. În zona în care se realizează șanțuri de beton acostamentele vor fi pereate cu beton. Pentru asigurarea continuității scurgerii apelor, au fost prevăzute podețe transversale drumului și la intersecțiile cu drumurile laterale”, se precizează în document.

În ceea ce privește lucrările de consolidare, acestea ”vor consta în lucrări de sprijin noi și rigole ranforsate care se vor executa din beton armat și vor avea înălțime variabilă”.

Comuna Tăureni se află în partea de vest a județului Mureș, are în componență satele Fânațe, Moara de Jos și Tăureni și se învecinează cu următoarele comune: Valea Largă (la nord), Zau de Câmpie (la nord-vest), Sânger (la sud-est) și Tritenii de Jos (la vest). Localitatea este condusă de Ovidiu Petru Oltean, primar din anul 2000, iar la recensământul din anul 2011 avea 989 de locuitori.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE